Ovocný tunel

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce hladká mouka
  • Náplň
    • 50
      g malinový džem
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 100
      g moučkový cukr
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 100
      g ananasový kompot
    • 100
      g broskvový kompot
  • Dohotovení
    • 1
      balíček želé dortové
    • 5
      ks jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky oddělíme od bílků, bílky vyšleháme do husté pěny. Postupně přidáváme žloutky, cukr a lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě na 200°C asi 8 minut.
2
Upečený korpus po delší straně rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu potřeme džemem a stočíme v tenkou roládu.
3
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a smetanou vyšlehanou se ztužovačem. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií. Okapané ovoce nakrájíme na plátky, kterými střídavě vyložíme formu. Na ovoce rozetřeme 2/3 náplně a doprostřed podélně vmáčkneme roládu. Potřeme zbylou náplní a na ni položíme zbylý pruh korpusu tak, aby uzavíral formu.
4
Tunel dáme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout. Pak ho pomocí fólie vyklopíme a fólii sejmeme. Želé připravíme podle návodu výrobce a tunel lžící po malých dávkách přelijeme. Dáme znovu ztuhnout do ledničky a pak krájíme porce, které zdobíme ovocem (jahodami, rybízem nebo malinami).

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    30. 8. 2012 14:20

    Recept vypadá moc,moc,moc dobře.Škoda,že mi ho nikdo nechce upéct!! :-(