Nepečený tvarohový dort s ovocem

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 28
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček želatina
    • 100
      ml mléko
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček dětské piškoty
    • 1
      plechovka kompot
    • 1
      kelímek šlehačka
    • kompotované ovoce
    • 1
      ks čokoláda
    • 500
      g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Želatinu rozpustíme v horkém mléce a necháme odstát. Tvaroh utřeme s cukrem, přidáme drobně nakrájené nebo rozmačkané ovoce, teplou želatinu, balíček rozlámaných piškotů a ušlehanou šlehačku. Promícháme. Dortovou formu vymažeme tuhým máslem a vlijeme tvarohovou hmotu.
2
Povrch poklademe ozdobně různým ovocem (kiwi, zbytek kompotu, pomeranč apod.), posypeme čokoládou a dáme do lednice ztuhnout.
Zařazení: Moučníky Dorty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    16. 5. 2016 11:35

    O víkendu jsem vyzkoušela tento dort a můžu ho doporučit. Dort zmizel za jeden den :-) Děkuji za super recept.

  • Aneta
    Aneta |

    28. 8. 2015 12:54

    Tenhle dort vřele doporučuji. Snadný a velice dobrý. <3 <3

  • Marie
    Marie |

    2. 5. 2013 12:41

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když chci želatinu rozpustit v kompotové šťávě jestli musí být horká nebo jen zamíchat do té šťávy?a tuhne dort i bez ztužovače?

  • frakira
    frakira |

    18. 6. 2011 23:09

    Lida: predpokladam, ze je jedno, jakou zelatinu koupite.. ja pouzivam normalni dr. oetker (ne platky) na sladke i slane. Lucienne: nevim, jestli by sel dort z klasicke formy vyklopit, ale muzete si snadno pomoct tim, ze formu vylozite potravinarskou folii - pak dort snadno vytahnete.

  • Lída
    Lída |

    17. 6. 2011 12:35

    Můžu se zeptat jaká ta želatina do mléka je?Já totiž nevím jakou koupit,děkuji

  • Z21
    Z21 |

    21. 4. 2011 11:27

    :-)

  • Lucienne
    Lucienne |

    2. 4. 2011 10:51

    Musím použít rozepínací dortovou formu? aby se to dalo jinak vůbec vyklopit? děkuji za odpověd :)

  • Tereza K.
    Tereza K. |

    24. 9. 2009 18:31

    Opravdu moc dobré a snadné. Udělala jsem přesně podle receptu a dort byl výborný...

  • Mirka
    Mirka |

    17. 3. 2008 16:49

    Dort je výborný :-) Piškoty jsem poskládala i na dno dortové formy. Recept doporučuji.

  • Káča
    Káča |

    20. 10. 2007 13:58

    Chutnalo :o)

  • Vepřeková
    Vepřeková |

    16. 6. 2007 23:06

    výborné, místo mléka jsem použila šťávu z jahodového kompotu a bylo to výborné. Želé Vitana 20 g krásně tuhne

  • Turča .
    Turča . |

    16. 6. 2007 20:49

    Dort byl výborný. Použila jsem dort želé od "Dr.Etkr " 2 sáčky tedy 20g na uvedených 100 ml mléka. Želé jsem zamíchala do teplého mléka a nechala vychladnout před smícháním se směsí dortu. Díky za recept.

  • Luba
    Luba |

    5. 5. 2007 18:07

    Používám želatinu Vitana 18 g, nerozpouštím ji v mléce, ale ve šťávě z kompotu. Koupím koláčový korpus, pokapu ho rumem, vymažu zavařeninou a naplním tvarohovou hmotou se želatinou a ovocem a nakonec hustě posypu hoblinami čokolády, je to rychlé a báječné

  • Fifinka
    Fifinka |

    5. 5. 2007 18:05

    Výborné, dělala jsem se zavařenými broskvemi, přidala jsem trochu rumu, bylo vynikající.

  • Luthien
    Luthien |

    6. 9. 2006 14:12

    Nevím, jestli to tu už někdo nepsal, nemám čas číst všechny komentáře, ale je moc dobré, když se do poloviny hmoty přidá práškové kakao na ochucení i obarvení. Já dělám velmi podobný dort, vždy v mixéru, aby byla hmota pěkně hladká, bez cucků. Aby ovoce na povrchu vydrželo čerstvé, ještě polévám čirou želatinou.

  • Anna
    Anna |

    24. 5. 2006 21:35

    Nepečené koláče a s ruzným ovocem zalité želatinou ,dělám přes léto,vždy rychle zmizí z talíře.

  • Květa Dostálová
    Květa Dostálová |

    11. 3. 2006 19:42

    Nejdřív jsem váhala, protože s želatinou nemám moc dobré zkušennosti, ale povedlo se a bylo dobré

  • Veronika
    Veronika |

    25. 1. 2006 16:46

    Je vážně výborný. místo mléka jsem použila šťávu z malin, vřele doporučuji..

  • Alina
    Alina |

    7. 1. 2006 19:23

    Téměř stejné jako ledový dort nepečený a není v něm nezdravý syrový žloutek. Tenhle dort je výborný

  • Alina
    Alina |

    27. 7. 2005 20:22

    Moniko, nebojte se tohoto desertu, krásně mi ztuhl v dortové formě, šel krájet a se šlehačkou vypadal pěkně a byl i dobrý ne chuť. Aja má pravdu, pozor - želatini nevařit jen v teplém rozpustit a lehce promíchat. Ten pytlíček z Labety je dobrý. Používám na ovocné koláče pod "sklem" a vždy želatina krásně drží. S tím rozmixováním jak někdo radí je to také dobré.

  • Aja
    Aja |

    27. 7. 2005 17:28

    Moniko, tenhle koláč se mi povedl vždy podle tohoto návodu, takže bude chyba spíš někde jinde, než v uvedeném návodu, nemyslíte? Asi nemáte moc zkušeností s želatinou že? Koláč krásně ztuhne v lednici, že se dá krájet a cucky v něm nejsou. Pozor želatina se nesmí nikdy vařit, to se srazí, pouze se rozpistí v teplém, ale na na bodu varu

  • Di
    Di |

    26. 7. 2005 13:01

    Hmotu je potřeba prošlehat šlehačem nebo v mixéru, pak "cucky" určitě mít nebudete. Teprve pak přidejte piškoty a ovoce nebo jimi hmotu ve formě prokládejte.

  • Monika
    Monika |

    25. 7. 2005 17:38

    Taky se mi nedařilo s želatinou. Použila jsem značku Labeta (20 g), ale v dortu se mi udělaly tuhé želatinové cucky. Rozpor vidím v návodu - zatímco recept hovoří o 1 dcl mléka, na želatině je uvedeno 2 dcl horké tekutiny s tím, že se ještě ředí další dávkou tekutiny studené. Přestože se mi to zdálo divné, držela jsem se množství uvedeného zde v receptu. A výsledek - jak říkám, cucky... Nutno dodat, že jinak je dort vynikající. Pokud mi někdo poradí s tou želatinou, určitě to zkusím znovu. Předem dík.

  • Di
    Di |

    17. 7. 2005 11:41

    Někdy se stane, že želatina prostě neztuhne. Zkuste značku Labeta - mám s ní velmi dobré zkušenosti.

  • kocurek
    kocurek |

    3. 7. 2005 10:00

    Dobrý den.Chtěla bych se zeptat, jak mám pracovat s tou želatinou.Zákusek byl chuťově výborný,ale vůbec mi to neztuhlo, i když jsem pracovala podle návodu v receptu.Použila jsem želatinu Vitana (30g).Děkuji za odpověď

  • Alina
    Alina |

    28. 6. 2005 16:59

    Nechaĺa jsem se nalákat a udělala pro kolegyně v práci z jahodami, to bylo pochutnáníčko, hned se nám lépe pracovalo.

  • Fleur
    Fleur |

    27. 6. 2005 21:39

    Moc dobrý letní zákusek!!!!!!!! Hodnotím 1 s hvězdičkou

  • Anonym
    Anonym |

    27. 6. 2005 17:10

    Good je mi 13 a jde to skvele

  • Anonym
    Anonym |

    31. 12. 2004 07:40

    doporucuji rozdelit hmotu na dve casti a do jedne pridat kakao/granko.. hnedou vrstvu vespod, pak boruvky a pak bilou vrstvu, navrch maliny..-neznam lepsiho zakusku, zvlast v lete, kdyz studeny dort vyndate z lednicky, hmmmm

  • Alis
    Alis |

    23. 9. 2004 19:06

    Moc dobré

  • Luba
    Luba |

    27. 7. 2004 22:02

    Také jsem se ho naučila dělat, i když jsem z té želatiny měla nejdříve obavu. Teď dávám želatinu pytlíkovou Labeta, jde to moc dobré se vším možným ovocem i s nastrouhanými jablky, posypané čokoládou

  • Anonym
    Anonym |

    27. 7. 2004 19:23

    Výborné!!!!!!!!!!!!!!

  • Alice
    Alice |

    27. 7. 2004 19:21

    Výborné s jahodami, vyzkoušejte, naší rodině chutná lépe než nepečený dort ze zakysané smetany. Povrch dortu na ovoce ještě zaliji průhledným želé na dorty

  • Kája
    Kája |

    24. 7. 2004 20:59

    Vynikající s malinami!!!!!

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    21. 7. 2004 19:07

    Výborné, dala jsem kiwi, jahody a cukrářské dlouhé piškoty, výborný letní moučník, podávaný studený

  • Andrita
    Andrita |

    17. 7. 2004 23:12

    Vynikající, dělám to také, jenom místo obyčejné šlehačky používám Ramu Cremefine na šlehání. Má to pak méně tuku a chutná také výborně. Je možné použít i plátkovou želatinu, stačí tak 3 plátky.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 6. 2004 19:07

    Moc dobré, dělala jsem s čerstvými jahodami a broskvemi, pohádka!!

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    27. 6. 2004 15:20

    Vynikající!!! Doporučuji vyzkoušet, lehký, letní moučník!