Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31x
1- 1 5
Autor:

Tvarožník

Obtížné
Ingredience
Vejce 6 ks
Sůl 1 špetka
Citron 1 ks
Tvaroh 1 kg
Cukr 250 g
Vanilkový cukr 50 g
Vanilkový pudink 2 balení
Hnědý rum 2 lžíce
Máslo
na vymazání formy
30 g
Strouhanka
na vysvypání formy
 
Tvarožník

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Oddělíme vejce. K bílkům přidáme špetku soli a našleháme tuhý sníh. Citron omyjeme pod proudem horké vody a kůru jemně ostrouháme. Troubu rozpálíme na 180 °C.

Do velké mísy dáme tvaroh, přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a nastrouhanou kůru. Třeme tak dlouho, až získáme krásně hladký krém. Do tvarohového těsta přilijeme rum a metličkami šleháme, dokud hmota není úplně hladká, bez hrudek tvarohu.

Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Do tvarohového těsta opatrně vmícháme asi 2/3 sněhu, nakonec přidáme i zbylý sníh. Těsto nalijeme do připravené dortové formy a povrch pečlivě uhladíme.

Pečeme asi 60 minut. Je-li koláč hotov, poznáme podle toho, že povrch má krásně zlatavou barvu, a také pokud špejle zapíchnutá do středu zůstane po vytažení bez kousku těsta. Vyjmeme formu opatrně z trouby a necháme zhruba 20 minut prochladnout. Potom opatrně rozevřeme okraj formy a sejmeme ji. Když zjistíme, že okraje jsou světlé, překryjeme vršek tvarožníku alobalem a vložíme jej asi na 10 minut zpět do trouby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 11
Autor: J.Tereza
Prohlížejících: 5
Autor: Eva1
Prohlížejících: 4
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 31x)
Reklama
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Tvarožník

Komentáře

  1. Sonjaa   25.03.2014 | 12:02 | reagovat | závadný

    Dělala jsem z půlky várky a přidala méně cukru a je výborný, přemýšlím, že přidám příště ovoce, myslíte, že to je dobrý nápad?

  2. silvik T.   08.03.2014 | 16:16 | reagovat | závadný

    pekla jsem znova.Jen jsem musela ubrat stupně,protože bych to jinak měla spálené.

  3. Klára   14.05.2013 | 14:27 | reagovat | závadný

    Dobrý den, také jsme zkoušeli upéct tvarožník podle tohoto receptu a měla bych dve výhrady, ubrala bych jeden pudink, protoze tam byl az moc citit a dala méně cukru. Jinak to bylo povedene.

  4. Lenka   12.04.2013 | 7:30 | reagovat | závadný

    Aby upečený tvarožník nespadl, je třeba dát při pečení do trouby nádobu s horkou vodou a po upečení nechat vychladnout v pootevřené troubě. :-)

  5. silvik T.   21.02.2013 | 21:34 | reagovat | závadný

    Moc dobrý.Dělala jsem z poloviční dávky a vůbec mi nesplaskl.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X