Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 32x
1-
4.66 32 Tvarožník 5 1
Autor:

Tvarožník

Obtížné
Ingredience
Vejce 6 ks
Sůl 1 špetka
Citron 1 ks
Tvaroh 1 kg
Cukr 250 g
Vanilkový cukr 50 g
Vanilkový pudink 2 balení
Hnědý rum 2 lžíce
Máslo
na vymazání formy
30 g
Strouhanka
na vysvypání formy
 
Tvarožník

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Oddělíme vejce. K bílkům přidáme špetku soli a našleháme tuhý sníh. Citron omyjeme pod proudem horké vody a kůru jemně ostrouháme. Troubu rozpálíme na 180 °C.

Do velké mísy dáme tvaroh, přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a nastrouhanou kůru. Třeme tak dlouho, až získáme krásně hladký krém. Do tvarohového těsta přilijeme rum a metličkami šleháme, dokud hmota není úplně hladká, bez hrudek tvarohu.

Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Do tvarohového těsta opatrně vmícháme asi 2/3 sněhu, nakonec přidáme i zbylý sníh. Těsto nalijeme do připravené dortové formy a povrch pečlivě uhladíme.

Pečeme asi 60 minut. Je-li koláč hotov, poznáme podle toho, že povrch má krásně zlatavou barvu, a také pokud špejle zapíchnutá do středu zůstane po vytažení bez kousku těsta. Vyjmeme formu opatrně z trouby a necháme zhruba 20 minut prochladnout. Potom opatrně rozevřeme okraj formy a sejmeme ji. Když zjistíme, že okraje jsou světlé, překryjeme vršek tvarožníku alobalem a vložíme jej asi na 10 minut zpět do trouby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 32x)
Reklama
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Tvarožník

Komentáře

  1. Zdenka   28.11.2014 | 19:05 | reagovat | závadný

    Zkuste přidat čerstvé nebo mražené ostružiny.

  2. Sonjaa   25.03.2014 | 12:02 | reagovat | závadný

    Dělala jsem z půlky várky a přidala méně cukru a je výborný, přemýšlím, že přidám příště ovoce, myslíte, že to je dobrý nápad?

  3. silvik T.   08.03.2014 | 16:16 | reagovat | závadný

    pekla jsem znova.Jen jsem musela ubrat stupně,protože bych to jinak měla spálené.

  4. Klára   14.05.2013 | 14:27 | reagovat | závadný

    Dobrý den, také jsme zkoušeli upéct tvarožník podle tohoto receptu a měla bych dve výhrady, ubrala bych jeden pudink, protoze tam byl az moc citit a dala méně cukru. Jinak to bylo povedene.

  5. Lenka   12.04.2013 | 7:30 | reagovat | závadný

    Aby upečený tvarožník nespadl, je třeba dát při pečení do trouby nádobu s horkou vodou a po upečení nechat vychladnout v pootevřené troubě. :-)

    1. Miluška   22.05.2015 | 14:47 | reagovat | závadný

      Děkuji, povedl se. Ta voda je fajn 8-)

    2. Barča   07.01.2016 | 21:37 | reagovat | závadný

      Pekla jsem s vodou a nechala vychladnout v otevřené troubě a stejně spadnul :-/ ale je vynikající!

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale
Zabijáci vztahů! Co napáchá stejně velkou škodu jako nevěra? Zabijáci vztahů! Co napáchá stejně velkou škodu jako nevěra?
Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web