Spaghetti pomodoro

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 6
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: monkaa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g špagety
    • 500
      g rajčata
    • 50
      ml olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20-30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě a následně je oloupejte. Nakrájejte je na čtvrtiny.
2
2. Těstoviny uvařte podle návodu. Můžete si odlít trochu vody, ve které se těstoviny vařily, a tu potom nalít ke scezeným těstovinám. Potom se tak nevysušují.
3
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata a lehce zmáčknuté stroužky česneku a lehce orestujte. Osolte, opepřete a duste, dokud se rajčata téměř nerozvaří na hustou kaši. Vyndejte česnek, přidejte těstoviny, bylinky a vše zlehka promíchejte.
4
4. Hotové těstoviny rozdělte na připravené talíře, zasypte je parmazánem, bazalkou a ihned podávejte. Můžete přidat i malou hrst nasekané hladkolisté petržele.
Zařazení: Zdravě i chutně
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jan Kubeš
    Jan Kubeš |

    8. 7. 2015 07:30

    Máslo se přidává (stačí ho malý kousek), protože zjemní kyselost rajčat. Nejlepší rajčata jsou Vesuvius.

  • Markéta
    Markéta |

    10. 4. 2015 14:07

    Naprostý souhlas:-)

  • Jerry
    Jerry |

    28. 3. 2015 11:16

    V ingrediencích chybí parmazán a petržel.

  • Nika
    Nika |

    4. 6. 2014 10:11

    Máslo je úplně zbytečné. Dají se použít i rajčata z pelchovky, rychlé a pohodlné. na chuti neubere.

  • Marketa.A85
    Marketa.A85 |

    5. 4. 2014 01:25

    Souhlasím :-) Olivový olej ho nahradí i převýší chuťově, i když jindy máslo dávám a nešetřím s ním...

  • Plsek
    Plsek |

    11. 3. 2014 21:23

    Já normálně vydlabávám ještě i semínka ze spařeným rajčat :)

  • SGC
    SGC |

    28. 10. 2013 11:32

    máslo je naprosto zbytečné, akorát by přidalo na tučnosti, olivový olej je zdravý a nepřepaluje se ;)

  • svišť
    svišť |

    28. 4. 2013 22:44

    jak komu ;-)

  • Hlaďas
    Hlaďas |

    15. 4. 2013 14:15

    chybí máslo