Autor:

Spaghetti pomodoro

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Špagety 400 g
Rajčata 500 g
Olivový olej 50 ml
Česnek 2 stroužek
Bazalka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Pepř celý 1 špetka
Spaghetti pomodoro

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

1. Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20-30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě a následně je oloupejte. Nakrájejte je na čtvrtiny.
2. Těstoviny uvařte podle návodu. Můžete si odlít trochu vody, ve které se těstoviny vařily, a tu potom nalít ke scezeným těstovinám. Potom se tak nevysušují.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata a lehce zmáčknuté stroužky česneku a lehce orestujte. Osolte, opepřete a duste, dokud se rajčata téměř nerozvaří na hustou kaši. Vyndejte česnek, přidejte těstoviny, bylinky a vše zlehka promíchejte.
4. Hotové těstoviny rozdělte na připravené talíře, zasypte je parmazánem, bazalkou a ihned podávejte. Můžete přidat i malou hrst nasekané hladkolisté petržele.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1

Komentáře k receptu: Spaghetti pomodoro

Komentáře

  1. Jan Kubeš   08.07.2015 | 7:30 | reagovat |

    Máslo se přidává (stačí ho malý kousek), protože zjemní kyselost rajčat. Nejlepší rajčata jsou Vesuvius.

  2. Jerry   28.03.2015 | 11:16 | reagovat |

    V ingrediencích chybí parmazán a petržel.

  3. Nika   04.06.2014 | 10:11 | reagovat |

    Máslo je úplně zbytečné. Dají se použít i rajčata z pelchovky, rychlé a pohodlné. na chuti neubere.

  4. Plsek   11.03.2014 | 21:23 | reagovat |

    Já normálně vydlabávám ještě i semínka ze spařeným rajčat :)

  5. Hlaďas   15.04.2013 | 14:15 | reagovat |

    chybí máslo

    1. svišť   28.04.2013 | 22:44 | reagovat |

      jak komu ;-)

      1. Marketa.A85   05.04.2014 | 1:25 | reagovat |

        Souhlasím :-) Olivový olej ho nahradí i převýší chuťově, i když jindy máslo dávám a nešetřím s ním...

        1. Markéta   10.04.2015 | 14:07 | reagovat |

          Naprostý souhlas:-)

    2. SGC   28.10.2013 | 11:32 | reagovat |

      máslo je naprosto zbytečné, akorát by přidalo na tučnosti, olivový olej je zdravý a nepřepaluje se ;)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web