Autor:

Spaghetti Carbonara

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Špagety 400 g
Pancetta
lze nahradit anglickou slaninou
200 g
Žloutek 6 ks
Strouhaný parmazán 100 g
Extra panenský olivový olej  
Pepř mletý  
Spaghetti Carbonara

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Já jsem Spaghetti Carbonara poprvé ochutnala asi před sedmi lety v italských Dolomitech a hned po prvním ochutnání jsem si je zamilovala. Od té doby jsem se je podle různých receptů snažila uvařit doma, ale nikdy nechutnaly tak, jako v Itálii. Při další návštěvě Itálie jsem požádala jednoho tamějšího obyvatele, aby mě je naučil a nyní jsem se rozhodla, že se s Vámi o tento recept podělím. :)

Špagety uvaříme dle postupu na obalu, aby byly al dente.

Mezitím nakrájíme pancettu na kostičky či na plátky a osmahneme ji do křupava na trošce extra panenského olivového oleje (slanina obsahuje sama o sobě hodně tuku).

V mističce rozmícháme žloutky s nastrouhaným parmazánem a černým mletým pepřem. Pokud je směs moc tuhá (měla by být spíše tekutější), přidáme trochu vody, ve které se vaří špagety. Ta totiž obsahuje škrob, který je k našemu účelu skvělý.

Jakmile se špagety uvaří, přendáme je přímo z hrnce na pánev s osmaženou slaninou, pod kterou udržujeme mírný plamen. Trocha vody, kterou společně se špagetami na pánev přendáme vůbec nevadí! Poté špagety se slaninou promícháme a pánev odložíme stranou z horké plotýnky. Nyní nalijeme na špagety se slaninou směs z mističky (žloutky, parmazán, pepř) a dobře promícháme, dokud se špagety kompletně neobalí směsí. A máme hotovo! Již stačí jen nandat na talíře a navrch můžeme posypat ještě troškou nastrouhaného parmazánu. :-)

Pozn.: Pravé italské spaghetti carbonara nikdy neobsahují smetanu a právě proto to není nikterak těžké jídlo. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1
Ančovičkový salát s kapary Recepty z ostrova Sardinie Články z

Komentáře k receptu: Spaghetti Carbonara

Komentáře

  1. Monika   13.08.2016 | 10:53 | reagovat |

    Česnek by měl být pouze když se smaží se slaninou. Stroužek zmáčknout nožem. Uvolní se silice. Ale pak by se měl vyndat. ;-)

  2. Ladka   09.05.2016 | 10:54 | reagovat |

    Dělám přesně takto-česnek tam tuším taktéž nepatří. :-))

  3. sharka.68   26.10.2015 | 12:44 | reagovat |

    smetanu tam dává ve svém vaření Nigella...nedává máslo, ale já dávám ještě česnek..ten Vám asi vypadl.... a u Italů jsem to jedla i s Pecorinem, ne z Parmazánem a bylo to taky velice dobré...

  4. Honza   27.04.2015 | 12:34 | reagovat |

    A česnek tam nemá být?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web