Spaghetti Carbonara

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g špagety
    • 200
      g pancetta lze nahradit anglickou slaninou
    • 6
      ks žloutek
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • extra panenský olivový olej
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Já jsem Spaghetti Carbonara poprvé ochutnala asi před sedmi lety v italských Dolomitech a hned po prvním ochutnání jsem si je zamilovala. Od té doby jsem se je podle různých receptů snažila uvařit doma, ale nikdy nechutnaly tak, jako v Itálii. Při další návštěvě Itálie jsem požádala jednoho tamějšího obyvatele, aby mě je naučil a nyní jsem se rozhodla, že se s Vámi o tento recept podělím. :)
2
Špagety uvaříme dle postupu na obalu, aby byly al dente.
3
Mezitím nakrájíme pancettu na kostičky či na plátky a osmahneme ji do křupava na trošce extra panenského olivového oleje (slanina obsahuje sama o sobě hodně tuku).
4
V mističce rozmícháme žloutky s nastrouhaným parmazánem a černým mletým pepřem. Pokud je směs moc tuhá (měla by být spíše tekutější), přidáme trochu vody, ve které se vaří špagety. Ta totiž obsahuje škrob, který je k našemu účelu skvělý.
5
Jakmile se špagety uvaří, přendáme je přímo z hrnce na pánev s osmaženou slaninou, pod kterou udržujeme mírný plamen. Trocha vody, kterou společně se špagetami na pánev přendáme vůbec nevadí! Poté špagety se slaninou promícháme a pánev odložíme stranou z horké plotýnky. Nyní nalijeme na špagety se slaninou směs z mističky (žloutky, parmazán, pepř) a dobře promícháme, dokud se špagety kompletně neobalí směsí. A máme hotovo! Již stačí jen nandat na talíře a navrch můžeme posypat ještě troškou nastrouhaného parmazánu. :-)
6
Pozn.: Pravé italské spaghetti carbonara nikdy neobsahují smetanu a právě proto to není nikterak těžké jídlo. :-)
Zařazení: Pokrmy Z těstovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    13. 8. 2016 10:53

    Česnek by měl být pouze když se smaží se slaninou. Stroužek zmáčknout nožem. Uvolní se silice. Ale pak by se měl vyndat. ;-)

  • Ladka
    Ladka |

    9. 5. 2016 10:54

    Dělám přesně takto-česnek tam tuším taktéž nepatří. :-))

  • sharka.68
    sharka.68 |

    26. 10. 2015 12:44

    smetanu tam dává ve svém vaření Nigella...nedává máslo, ale já dávám ještě česnek..ten Vám asi vypadl.... a u Italů jsem to jedla i s Pecorinem, ne z Parmazánem a bylo to taky velice dobré...

  • Honza
    Honza |

    27. 4. 2015 12:34

    A česnek tam nemá být?

  • Honza
    Honza |

    27. 4. 2015 12:33

    A česnek tam nemá být?