Autor:

Pravé tiramisu bez vajec

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 12
Ingredience
Mascarpone 500 g
Cukr 150 g
Likér 30 ml
Šlehačka 250 ml
Kakao 3 lžíce
Hořká čokoláda 1 balení
Dortové oplatky 400 g
Černá káva 1 šálek
Pravé tiramisu bez vajec

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do vlažné kávy vlijeme likér - lze vynechat, je výborné i bez alkoholu. Do kafe jeden po druhém rychle smáčíme piškoty a vyrovnáváme je těsně vedle sebe do obdelníkové zapékací misky nebo alobalové misky na grilování.

Krém připravíme smícháním dotuha vyšlehané oslazené šlehačky s mascarpone.

Vrstvíme piškoty, krém a piškoty, můžeme prosypat čokoládou nebo pocákat nutellou rozehřátou v mikrovlnce.

Končíme vrstvou krému, kterou bohatě posypeme kakaem. Necháme pěr hodin rozležet v lednici.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2
3.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 7x)
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Pravé tiramisu bez vajec

Komentáře

  1. Anna B,   23.10.2016 | 21:15 | reagovat | závadný

    Sice tiramisu bez vajec, za to se dovniř dávají piškoty...takže děkuju pěkně :/

  2. ok2   27.06.2015 | 15:10 | reagovat | závadný

    Hádáte se pro prd....Takové štěkny :-D Dort je výborný a to je hlavní....Nedělejte z Italů nějaké fajnšmekry,sežerou vše a pojmenují si to jak se jim zachce.....Slepičky v Česku bazírují na nevýznamném slovíčku a zatím ony sami připálí i vodu,čau bambíno přemoudrá a Iris odkvetlá... ;-)

  3. Veronika   20.06.2015 | 9:38 | reagovat | závadný

    Je to dost přeslazené, dala jsem 120g cukru a stále dost sladké.

  4. Veronika   19.06.2015 | 17:54 | reagovat | závadný

    Na můj vkus děsně sladký. Cukru jsem dala 120g a stejně je to přeslazené.

  5. Kačka   25.10.2014 | 22:09 | reagovat | závadný

    Já nevím, zda je to pravé tiramisu. Asi ne, ale já jsem ho udělala a je vynikající ať je to co je to. I když tedy ten název bych asi změnila. Jen se mi nezdály ty oplatky, tak jsem použila klasika cukrářské dlouhé piškoty a celá rodina se olizovala. Jednoduché, efektní, vynikající. :-)

    1. šárka   23.04.2015 | 13:58 | reagovat | závadný

      Krásně reagujete na tak arogantní IRISA reakci. Dělám také tiramisu s dlouhými cukrářskými piškoty a je to opravdu bašta. Všichni to milujeme. Nepřipadá mi to trapné :-) :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web