Autor:

Pravé tiramisu bez vajec

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 12
Ingredience
Mascarpone 500 g
Cukr 150 g
Likér 30 ml
Šlehačka 250 ml
Kakao 3 lžíce
Hořká čokoláda 1 balení
Dortové oplatky 400 g
Černá káva 1 šálek
Pravé tiramisu bez vajec

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do vlažné kávy vlijeme likér - lze vynechat, je výborné i bez alkoholu. Do kafe jeden po druhém rychle smáčíme piškoty a vyrovnáváme je těsně vedle sebe do obdelníkové zapékací misky nebo alobalové misky na grilování.

Krém připravíme smícháním dotuha vyšlehané oslazené šlehačky s mascarpone.

Vrstvíme piškoty, krém a piškoty, můžeme prosypat čokoládou nebo pocákat nutellou rozehřátou v mikrovlnce.

Končíme vrstvou krému, kterou bohatě posypeme kakaem. Necháme pěr hodin rozležet v lednici.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Pravé tiramisu bez vajec

Komentáře

  1. Anna B,   23.10.2016 | 21:15 | reagovat |

    Sice tiramisu bez vajec, za to se dovniř dávají piškoty...takže děkuju pěkně :/

  2. ok2   27.06.2015 | 15:10 | reagovat |

    Hádáte se pro prd....Takové štěkny :-D Dort je výborný a to je hlavní....Nedělejte z Italů nějaké fajnšmekry,sežerou vše a pojmenují si to jak se jim zachce.....Slepičky v Česku bazírují na nevýznamném slovíčku a zatím ony sami připálí i vodu,čau bambíno přemoudrá a Iris odkvetlá... ;-)

  3. Veronika   20.06.2015 | 9:38 | reagovat |

    Je to dost přeslazené, dala jsem 120g cukru a stále dost sladké.

  4. Veronika   19.06.2015 | 17:54 | reagovat |

    Na můj vkus děsně sladký. Cukru jsem dala 120g a stejně je to přeslazené.

  5. Kačka   25.10.2014 | 22:09 | reagovat |

    Já nevím, zda je to pravé tiramisu. Asi ne, ale já jsem ho udělala a je vynikající ať je to co je to. I když tedy ten název bych asi změnila. Jen se mi nezdály ty oplatky, tak jsem použila klasika cukrářské dlouhé piškoty a celá rodina se olizovala. Jednoduché, efektní, vynikající. :-)

    1. šárka   23.04.2015 | 13:58 | reagovat |

      Krásně reagujete na tak arogantní IRISA reakci. Dělám také tiramisu s dlouhými cukrářskými piškoty a je to opravdu bašta. Všichni to milujeme. Nepřipadá mi to trapné :-) :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web