Autor:

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Snadné
Ingredience
Fazole
suché, barevné: bílé, hnědé, černé...
1 kg
Paprika
- barevná: červená, zelená... bez stopek a semínek
1,5 kg
Cibule
oloupaná
1 kg
Rajčatové pyré
nebo loupaná, pasírovaná rajčata
1,5 l
Olej 200 ml
Ocet
dle chuti, cca
220 ml
Cukr krupice
dle chuti, cca
300 g
DeKo
- povařit s octem a scedit
1 ks
Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Postup přípravy:

Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody a poté uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Vaříme každý druh fazolí zvlášť, aby jeden druh nebyl nedovařený a druhý rozvařený. Po uvaření fazole scedíme a necháme okapat.

Očištěné papriky pokrájíme na nudličky (kostičky) a dáme do většího hrnce. Přidáme pokrájenou cibuli, rajčatové pyré (uvařená masitá propasírovaná rajčata), olej, cukr a Deko rozpuštěné v octě přecedíme (semínka nepotřebujeme). Pokud máme cedník s dostatečně malými oky, stačí Deko prosít a nemusíme ho rozpouštět.

Vše za občasného promíchání přivedeme k varu a pod poklicí podusíme cca 8 minut. Pak přidáme uvařené okapané fazole a ještě krátce společně provaříme.

Zeleninovo-fazolový salát (lečo) nandáme ještě horký do čistých suchých sklenic asi 1,5 - 2 cm pod okraj a uzavřeme čistými suchými víčky. Sterilujeme na 90 stupňů 15-20 minut (dle velikosti sklenic). Po vyndání necháme zchladnout. Skladujeme v suché temné místnosti (sklep, komora).

Salát (lečo) můžeme používat jak pod maso, tak i k výrobě leča s vejcem s uzeninou, studený k obloženému chlebu či pečivu s pomazánku, ke grilovanému masu...

Množství cukru a octa záleží na vlastní chuti, doporučuji o necelou třetinu ubrat a poté případně přidat, jelikož každý máme jiné chutě. Chuť ovlivní i sladkost (kyselost) rajčatového pyré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Mléčné pytlíkové knedlíky Recepty na 8 nejlepších českých knedlíků Články z

Komentáře k receptu: Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web