Autor:

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Snadné
Ingredience
Fazole
suché, barevné: bílé, hnědé, černé...
1 kg
Paprika
- barevná: červená, zelená... bez stopek a semínek
1,5 kg
Cibule
oloupaná
1 kg
Rajčatové pyré
nebo loupaná, pasírovaná rajčata
1,5 l
Olej 200 ml
Ocet
dle chuti, cca
220 ml
Cukr krupice
dle chuti, cca
300 g
DeKo
- povařit s octem a scedit
1 ks
Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Postup přípravy:

Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody a poté uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Vaříme každý druh fazolí zvlášť, aby jeden druh nebyl nedovařený a druhý rozvařený. Po uvaření fazole scedíme a necháme okapat.

Očištěné papriky pokrájíme na nudličky (kostičky) a dáme do většího hrnce. Přidáme pokrájenou cibuli, rajčatové pyré (uvařená masitá propasírovaná rajčata), olej, cukr a Deko rozpuštěné v octě přecedíme (semínka nepotřebujeme). Pokud máme cedník s dostatečně malými oky, stačí Deko prosít a nemusíme ho rozpouštět.

Vše za občasného promíchání přivedeme k varu a pod poklicí podusíme cca 8 minut. Pak přidáme uvařené okapané fazole a ještě krátce společně provaříme.

Zeleninovo-fazolový salát (lečo) nandáme ještě horký do čistých suchých sklenic asi 1,5 - 2 cm pod okraj a uzavřeme čistými suchými víčky. Sterilujeme na 90 stupňů 15-20 minut (dle velikosti sklenic). Po vyndání necháme zchladnout. Skladujeme v suché temné místnosti (sklep, komora).

Salát (lečo) můžeme používat jak pod maso, tak i k výrobě leča s vejcem s uzeninou, studený k obloženému chlebu či pečivu s pomazánku, ke grilovanému masu...

Množství cukru a octa záleží na vlastní chuti, doporučuji o necelou třetinu ubrat a poté případně přidat, jelikož každý máme jiné chutě. Chuť ovlivní i sladkost (kyselost) rajčatového pyré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Muffiny s dýňovými semínky Snídejte chytře Články z

Komentáře k receptu: Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web