Fazolový salát - sterilovaný

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg fazole uvařené
    • 1
      kg rajčata oloupaná
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kg paprika
    • 1
      balíček deko
    • 250
      g cukr
    • 0.25
      l ocet
    • 0.25
      l rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná rajčata, cibuli a papriku nakrájíme, přidáme uvařené fazole a smícháme. Dáme do sklenic, zalijeme rozvařeným cukrem s octem, solí a olejem, zalijeme a sterilujeme 20 minut na 85 °C.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Máňa
    Máňa |

    18. 8. 2014 15:20

    Přidávam klobásky :-[

  • jarukrej
    jarukrej |

    15. 7. 2012 12:51

    děláme každý rok, vždy se po něm jen zapráší, super <3

  • MIRKA AKRIM
    MIRKA AKRIM |

    16. 11. 2009 10:52

    JE TO VYBORNE, UDELALA JSEM JEDNU DAVKU, ASI JSEM MELA UDELAT VIC. MANZEL SI POCHVALUJE, ANI MU NEVADI, ZE JSEM FAZOLE TROCHU ROZVARILA. MNE TAM TROCHU NESEDI TEN OLEJ, JINAK CHUTOVE DOBRE.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    30. 9. 2009 18:05

    1*.Zaručeně budu dělat každoročně.Jiří

  • recepty 73
    recepty 73 |

    27. 9. 2009 19:46

    Rád bych vyzkoušel,ale nejde mi do hlavy proč sůl,když je tam deko?A když už,tak kolik?Děkuji.Jiří

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    7. 6. 2008 12:05

    Já Deko už hodně dlouho nepoužívám,dělám si vlastní nálev na veškerou zeleninu,který je univerzální,osvědčil se.K nálevu pak podle druhu ještě přidám třeba kopr(okurky),koriandr(papriky)atd: na 4 litry vody dám 1 l 8% octa, 150g soli, 150 g písk.cukru, nebo 50 g cukru pro diabetiky. Tento salát je vynikající, já tam ale hodím pár hořčičních semínek,koriandr a nové koření. Ale to záleží na každého chuti.Ladka

  • Wendy
    Wendy |

    7. 6. 2008 10:46

    Šlo by něčím nahradit deko? Snažím se používat "chemii" co nejméně... Děkuji

  • Margita
    Margita |

    28. 7. 2006 08:09

    Ešte so zabudla napísať, že v minulom roku som mala doma 1 brokolicu /malú/ a nakrájala som ju na malé kúsky /ružičky/ a zamiešala do ostatného. Bola to celkom pekná dekorácia v pohári a aj chuťove.

  • Margita
    Margita |

    28. 7. 2006 08:07

    Robím tento šalát už dlhšie a je výborný.Fazuľu dopredu namočím, najlepšie cez noc a až potom uvarím do mäkka. Nálev dávam takto: 2,5 dcl oleja, 2 dcl octu, 10 dkg kryšt.cukru, 1 preosiaty nakladač. Všetko premiešam a nechám pôsobiť 1-2 hod. Dám do pohárov a sterilizujem, aby viečka chytili /cca 10 min./ Všetci z rodiny si šalát chvália a aj v práci som porozdávala recept kolegyniam. Použitie: aj samotný s graham. pečivom, prípadne ako prílohu k rôznym jedlám.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    27. 7. 2006 17:36

    Nálev si můžete upravit podle chuti.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 7. 2006 11:36

    Nebude to příliš kyselé,když se 1/4 l octa naředí jen 1/4 l oleje? A ta sůl už asi taky nebude potřeba,protože Deko sůl obsahuje.Nebo se mýlím?