Jahodovo-smetanové řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto (forma 22x36 cm)
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      ml vlažná voda
    • 100
      ml olej
    • tuk
  • Jahodová náplň
    • 1
      l jahody - rozmačkané
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 100
      ml voda
    • 1
      plátek máslo centimetrový
  • Smetanová náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené vyšší formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme zchladnout.
2
Jahodová náplň: litr rozmačkaných jahod dáme do hrnce, přivedeme k varu, osladíme a vlijeme dva pudinky rozmíchané ve vodě. Povaříme dle návodu, odstavíme a v horkém pudinku necháme mícháním rozpustit centimetrový plátek másla. Poté pudink nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.
3
Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na tuhou šlehačku. Tu pak rozetřeme na studenou jahodovou vrstvu.
4
Hotové řezy necháme v chladu proležet alespoň přes noc.
5
Před podáváním můžeme nakrájené řezy dozdobit jahodou nebo jahodovým dipem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Aulická
    Ivana Aulická |

    14. 6. 2016 12:43

    Děkuji za výborné a velmi jednoduché řezy.

  • barbina emy
    barbina emy |

    9. 4. 2016 22:50

    takhle najak si predstavuji luxus na dezertnim talirku!

  • ilona
    ilona |

    11. 6. 2015 14:24

    výborné, jen se po nich zaprášilo :-)

  • ilona
    ilona |

    11. 6. 2015 14:23

    Výborné, jen se po nich zaprášilo.

  • P.Pátková
    P.Pátková |

    20. 5. 2014 12:34

    Řezy jsou výborné :-)) ,mizí závratnou rychlostí :-)) a přidával si dokonce i manžel,který o sladké zavadí jen málokdy.

  • Zuzana Frýbortová
    Zuzana Frýbortová |

    9. 4. 2014 08:49

    Koupila jsem v albertě jahody 120 korun za 2 kila a řez zkusila.Je to moc dobré a až budou jahody na naší zahrádce tak je udělám ještě.