Autor:

Jahodovo-smetanové řezy

Snadné
Těsto (forma 22x36 cm)
Vejce 3 ks
Cukr krupice 180 g
Vanilkové aroma 1 lžička
Polohrubá mouka 180 g
Prášek do pečiva 1,5 lžička
Vlažná voda 100 ml
Olej 100 ml
Tuk  
Jahodová náplň
Jahody
- rozmačkané
1 l
Cukr krupice
dle chuti, cca
4 lžíce
Vanilkový pudink 2 ks
Voda 100 ml
Máslo
centimetrový
1 plátek
Smetanová náplň
Smetana ke šlehání
33%
500 ml
Ztužovač šlehačky 1 ks
Vanilkový cukr
1 -
2 ks
Jahodovo-smetanové řezy

Postup přípravy:

Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené vyšší formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme zchladnout.

Jahodová náplň: litr rozmačkaných jahod dáme do hrnce, přivedeme k varu, osladíme a vlijeme dva pudinky rozmíchané ve vodě. Povaříme dle návodu, odstavíme a v horkém pudinku necháme mícháním rozpustit centimetrový plátek másla. Poté pudink nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.

Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na tuhou šlehačku. Tu pak rozetřeme na studenou jahodovou vrstvu.

Hotové řezy necháme v chladu proležet alespoň přes noc.

Před podáváním můžeme nakrájené řezy dozdobit jahodou nebo jahodovým dipem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Jahodovo-smetanové řezy

Komentáře

  1. Ivana Aulická   14.06.2016 | 12:43 | reagovat | závadný

    Děkuji za výborné a velmi jednoduché řezy.

  2. barbina emy   09.04.2016 | 22:50 | reagovat | závadný

    takhle najak si predstavuji luxus na dezertnim talirku!

  3. ilona   11.06.2015 | 14:24 | reagovat | závadný

    výborné, jen se po nich zaprášilo :-)

  4. P.Pátková   20.05.2014 | 12:34 | reagovat | závadný

    Řezy jsou výborné :-)) ,mizí závratnou rychlostí :-)) a přidával si dokonce i manžel,který o sladké zavadí jen málokdy.

  5. Zuzana Frýbortová   09.04.2014 | 8:49 | reagovat | závadný

    Koupila jsem v albertě jahody 120 korun za 2 kila a řez zkusila.Je to moc dobré a až budou jahody na naší zahrádce tak je udělám ještě.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web