Banánovo-čokoládový vláčný koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 100
      g hořká čokoláda kvalitní - nasekaná (nastrouhaná)
    • 3
      ks banány větší
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g rozpuštěné máslo
    • 60
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g cukr krupice
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 170
      g hladká mouka
    • sůl špetka
    • tuk kulatá forma 30 cm
    • moučkový cukr nebo šlehačka, čokopoleva...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žlouky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme máslo, mléko, čokoládu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Pak vmícháme zlehka sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli a banán pokrájený na plátky. Vše nalijeme do připravené kulaté formy, uhladíme do roviny a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 40 minut - vyzkoušíme špejlí.
2
Po vychladnutí nakrájíme, dozdobíme dle chuti a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    19. 10. 2016 13:40

    Náš nejoblíbenější koláč/buchta. Dělala jsem už mnohokrát a doporučila několika známým. Většinou ho dávám péct do vyššího pekáčku, takže je z něj právě spíš buchta :) Čokoládu někdy sekám a někdy rozpouštím přímo s máslem (je to jednodušší a rychlejší než strouhání, které mělo v konečném důsledku skoro stejný efekt jako rozpuštěná čokoláda). Jednou jsem pro nedostatek surovin místo banánů použila jablka a do těsta přisypala trochu skořice a doma to mělo ještě větší úspěch než banánová varianta :)

  • Lucka
    Lucka |

    20. 1. 2016 06:59

    Dobrota :-*

  • Kikina13
    Kikina13 |

    27. 6. 2014 14:06

    Kolac jsem po vystydnuti potřela rozpustenou horkou čokoládou, nechala zatuhnout a podávala zdobené šlehačku. Mělo to úspěch, takže budu brzy opakovat.

  • Silvie
    Silvie |

    27. 5. 2014 20:20

    Výborná záležitost, už jsem pekla 2x a vždy se po něm jen zaprášilo, jen po druhé se mi nechtělo čokoládu strouhat tak jsem ji prostě jen rozpustila spolu s máslem a řekla bych, že byl koláč ještě lepší ;-)

  • haolza
    haolza |

    15. 10. 2013 21:29

    nevypadá špatně... :-)