Autor:

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Snadné
Těsto:
Hořká čokoláda
kvalitní - nasekaná (nastrouhaná)
100 g
Banány
větší
3 ks
Vejce 3 ks
Rozpuštěné máslo 80 g
Mléko 60 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Cukr krupice 120 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Hladká mouka 170 g
Sůl
špetka
 
Ingredience
Tuk
kulatá forma 30 cm
 
Moučkový cukr
nebo šlehačka, čokopoleva...
 
Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Postup přípravy:

Žlouky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme máslo, mléko, čokoládu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Pak vmícháme zlehka sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli a banán pokrájený na plátky. Vše nalijeme do připravené kulaté formy, uhladíme do roviny a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 40 minut - vyzkoušíme špejlí.
Po vychladnutí nakrájíme, dozdobíme dle chuti a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Olejová bublanina s meruňkami 5 skvělých dezertů bez vážení Články z

Komentáře k receptu: Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Komentáře

  1. Hanka   19.10.2016 | 13:40 | reagovat |

    Náš nejoblíbenější koláč/buchta. Dělala jsem už mnohokrát a doporučila několika známým. Většinou ho dávám péct do vyššího pekáčku, takže je z něj právě spíš buchta :)
    Čokoládu někdy sekám a někdy rozpouštím přímo s máslem (je to jednodušší a rychlejší než strouhání, které mělo v konečném důsledku skoro stejný efekt jako rozpuštěná čokoláda).
    Jednou jsem pro nedostatek surovin místo banánů použila jablka a do těsta přisypala trochu skořice a doma to mělo ještě větší úspěch než banánová varianta :)

  2. Lucka   20.01.2016 | 6:59 | reagovat |

    Dobrota :-*

  3. Kikina13   27.06.2014 | 14:06 | reagovat |

    Kolac jsem po vystydnuti potřela rozpustenou horkou čokoládou, nechala zatuhnout a podávala zdobené šlehačku. Mělo to úspěch, takže budu brzy opakovat.

  4. Silvie   27.05.2014 | 20:20 | reagovat |

    Výborná záležitost, už jsem pekla 2x a vždy se po něm jen zaprášilo, jen po druhé se mi nechtělo čokoládu strouhat tak jsem ji prostě jen rozpustila spolu s máslem a řekla bych, že byl koláč ještě lepší ;-)

  5. haolza   15.10.2013 | 21:29 | reagovat |

    nevypadá špatně... :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web