Autor:

Jahodovo-tvarohová roláda

Střední
TĚSTO
Vejce 5 ks
Cukr krupice 140 g
Hladká mouka 100 g
Solamyl (bramborový škrob) 40 g
Prášek do pečiva
-na špičku nože
 
Pečící papír  
NÁPLŇ
Měkký tvaroh 250 g
Jahody
-mražené 250-
300 g
Cukr krupice 150 g
Vanilkový cukr 1 ks
Želatina - mletá
např. Dr.Oetker
1 ks
DOHOTOVENÍ
Jahody
,šlehačka,moučkový cukr... dle chuti
 
Jahodovo-tvarohová roláda

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horké ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
Jahody necháme rozmrazit v misce, do krému použijeme i šťávu z rozmražených jahod. Pokud někdo jahody mrazí rozmačkané s cukrem, lze je také použít.
Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat (dle návodu), pak jí zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukrů a jahod, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak jí rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme nejlépe až druhý den.
Roládu můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, nebo zdobit šlehačkou,čerstvou nebo kompotovanou jahodou... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Láhev plná vánoční vůně Články z

Komentáře k receptu: Jahodovo-tvarohová roláda

Komentáře

  1. allena89   28.04.2014 | 13:25 | reagovat |

    Moc dobrá roládka. Nejlepší je pořádně vychlazená. Dělala jsem ji z čerstvých jahod.

  2. LLenkaa   09.07.2012 | 12:43 | reagovat |

    Vynikající, jen jsem místo želatiny použila puding smíchaný s tvarohem a jak nám šmakovalo :-)

  3. biggi-smajlik   30.11.2011 | 10:33 | reagovat |

    Jak dlouho se to dělá? Chtěla bych s mamkou udělat 8 pro celou rodinku! ;-)

  4. Zuzana   21.06.2011 | 14:24 | reagovat |

    Moc dobrá a dělala jsem jí z čerstvých jahod, které jsem nejdřív zamíchala do tvarohu a pak přidala želé.

  5. Kamila   30.05.2011 | 17:28 | reagovat |

    Jahod jsem měla jen 200 g a roládě to stačilo, byla exkluzivní, moc nám chutnalo i roláda šla dobře udělat a to s roládama nemám zrovna kladné zkušenosti. Brzy zopakuji, dokud jsou ;-) <:-) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web