Jahodovo-tvarohová roláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • TĚSTO
    • 5
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 100
      g hladká mouka
    • 40
      g solamyl (bramborový škrob)
    • prášek do pečiva -na špičku nože
    • pečící papír
  • NÁPLŇ
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 300
      g jahody -mražené 250-
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks želatina - mletá např. Dr.Oetker
  • DOHOTOVENÍ
    • jahody ,šlehačka,moučkový cukr... dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horké ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
2
Jahody necháme rozmrazit v misce, do krému použijeme i šťávu z rozmražených jahod. Pokud někdo jahody mrazí rozmačkané s cukrem, lze je také použít.
3
Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat (dle návodu), pak jí zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukrů a jahod, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak jí rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme nejlépe až druhý den.
4
Roládu můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, nebo zdobit šlehačkou,čerstvou nebo kompotovanou jahodou... .
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 |

    28. 4. 2014 13:25

    Moc dobrá roládka. Nejlepší je pořádně vychlazená. Dělala jsem ji z čerstvých jahod.

  • LLenkaa
    LLenkaa |

    9. 7. 2012 12:43

    Vynikající, jen jsem místo želatiny použila puding smíchaný s tvarohem a jak nám šmakovalo :-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    30. 11. 2011 10:33

    Jak dlouho se to dělá? Chtěla bych s mamkou udělat 8 pro celou rodinku! ;-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    21. 6. 2011 14:24

    Moc dobrá a dělala jsem jí z čerstvých jahod, které jsem nejdřív zamíchala do tvarohu a pak přidala želé.

  • Kamila
    Kamila |

    30. 5. 2011 17:28

    Jahod jsem měla jen 200 g a roládě to stačilo, byla exkluzivní, moc nám chutnalo i roláda šla dobře udělat a to s roládama nemám zrovna kladné zkušenosti. Brzy zopakuji, dokud jsou ;-) <:-) .