Autor:

Jahodovo-tvarohová roláda

Střední
TĚSTO
Vejce 5 ks
Cukr krupice 140 g
Hladká mouka 100 g
Solamyl (bramborový škrob) 40 g
Prášek do pečiva
-na špičku nože
 
Pečící papír  
NÁPLŇ
Měkký tvaroh 250 g
Jahody
-mražené 250-
300 g
Cukr krupice 150 g
Vanilkový cukr 1 ks
Želatina - mletá
např. Dr.Oetker
1 ks
DOHOTOVENÍ
Jahody
,šlehačka,moučkový cukr... dle chuti
 
Jahodovo-tvarohová roláda

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horké ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
Jahody necháme rozmrazit v misce, do krému použijeme i šťávu z rozmražených jahod. Pokud někdo jahody mrazí rozmačkané s cukrem, lze je také použít.
Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat (dle návodu), pak jí zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukrů a jahod, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak jí rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme nejlépe až druhý den.
Roládu můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, nebo zdobit šlehačkou,čerstvou nebo kompotovanou jahodou... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Jahodovo-tvarohová roláda

Komentáře

  1. allena89   28.04.2014 | 13:25 | reagovat |

    Moc dobrá roládka. Nejlepší je pořádně vychlazená. Dělala jsem ji z čerstvých jahod.

  2. LLenkaa   09.07.2012 | 12:43 | reagovat |

    Vynikající, jen jsem místo želatiny použila puding smíchaný s tvarohem a jak nám šmakovalo :-)

  3. biggi-smajlik   30.11.2011 | 10:33 | reagovat |

    Jak dlouho se to dělá? Chtěla bych s mamkou udělat 8 pro celou rodinku! ;-)

  4. Zuzana   21.06.2011 | 14:24 | reagovat |

    Moc dobrá a dělala jsem jí z čerstvých jahod, které jsem nejdřív zamíchala do tvarohu a pak přidala želé.

  5. Kamila   30.05.2011 | 17:28 | reagovat |

    Jahod jsem měla jen 200 g a roládě to stačilo, byla exkluzivní, moc nám chutnalo i roláda šla dobře udělat a to s roládama nemám zrovna kladné zkušenosti. Brzy zopakuji, dokud jsou ;-) <:-) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web