Fazolový prívarok

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g fazole suché
    • 2
      ks bobkový list 1-2
    • 5
      ks pepř mletý kuliček
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl mléko asi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předem namočené fazole s bobkovým listem a pepřem uvaříme do měkka. Vodu necháme asi prst nad fazolí, přebytečnou vodu slijeme. Osolíme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Povaříme na slabém ohni na hustější omáčku. Odstavíme, ochutíme cukrem a octem na sladkokyselo.
2
Podáváme s opečenou klobáskou nebo masem a chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marsi
    Marsi |

    11. 3. 2008 22:39

    Holky,ale uz toho nechte,vzdyt to vecer nerozchodim...:-}}}}

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    11. 3. 2008 18:07

    Pani Klárika, to je jasné :))) , ale nerobte mi chúťky, ja slintám a slintám...A ešte stále slintám...

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    11. 3. 2008 15:28

    Tá omáčka je vynikajúca, keď sa vnej uvarí jedno údené kolienko. Vyvarím v nej aj jednu cibuľu v celku, potom vyhodím, a dávam aj2-3 strúčiky cesnaku.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    11. 3. 2008 13:02

    Ivatka, som rada, že chutilo:))) Dá sa použiť aj smotana, to máte pravdu, ja sa len vyhýbam zbytočným tukom tam, kde nemusia byť. Ale smotanou ozaj nič nepokazíte:))) Nám ten prívarok chutí aj bez mäsa, ja si dokonca nedám ani ten chlieb.

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    10. 3. 2008 19:42

    Terezko děkuji za radu. Fazolový prívarok jsem vyzkoušela a moc nám všem chutnal. Jen místo mléka jsem dala zakysanou smetanu a na talíři jsem posypala osmaženou na kolečka nakrájenou cibulí.