Autor:

Fazolkový prívarok

Střední
Ingredience
Zelené fazolky - sterilované 500 g
Hladká mouka 2 lžíce
Mléko 1 dl
Rostlinný olej 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý
Kuliček
5 ks
Cukr  
Ocet  
Fazolkový prívarok

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Fazolky nakrájíme na kousky (nebo použijeme mražené), zalejeme vodou tak, aby byla těsně pod fazolkami, osolíme, přidáme pepř a uvaříme do měkka. Na oleji lehce orestujeme mouku (musí zůstat světlá), zalijeme mlékem a rozvaříme do hladka. Zásmažku vlijeme do fazolek a povaříme 10 min. na slabém ohni. Prívarok musí být hustější, nesmí téct. Hotový prívarok odstavíme z ohně a ochutíme cukrem a octem na příjemně sladkokyselo.

Prívarok podáváme s brambory a kouskem masa, opečenou klobáskou případně volským okem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Fazolkový prívarok

Komentáře

  1. Milli1   23.10.2010 | 19:08 | reagovat | závadný

    může mi někdo prosím vysvětlit název prívarok, jedla jsem ho na Slovensku, ale české synonymum pro tento výraz jsem nikde nenašla, moc díky

    1. Loanka   11.09.2012 | 15:58 | reagovat | závadný

      přirovnala bych to k málému množství omáčky, či sosu... jako jen takové malé množství.... ne jako klasická omáčka které se dělá kotel :) nevím jestli jsem to dobře vysvětlila.. představ si čočku na kyselo s hodně vody..

  2. recepty73   23.10.2010 | 15:27 | reagovat | závadný

    Super bašta:-),jen místo mléka dávám smetanu... :-)

  3. Jana Maradova   28.08.2009 | 11:33 | reagovat | závadný

    Terezko, skvela basta;)) robim si k nemu len zemiaky.

  4. Tereza J.   23.03.2009 | 10:51 | reagovat | závadný

    Veruže mäso netreba, prívarok je výborný aj s volským okom, vajíčkom na tvrdo .

  5. marie nezlakova   23.03.2009 | 8:46 | reagovat | závadný

    Včera jsem odmrazila mrazák a při té příležitosti našla zapomenuté fazolky.Máme je dnes k obědu.Místo mléka dám smetánku.To bude bašta s bramborem,ani maso není třeba.1.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web