Fazolové ragú se zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 21
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g fazole dvě hodiny namočené ve vodě
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek nasekaný
    • 250
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova...
    • 250
      g mrkev
    • 300
      g celer
    • 150
      g petržel
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 3
      lžíce rajský protlak 2 -
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • 1
      lžička majoránka nemusí být
    • 1
      l vývar dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje osmažíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, slaninu, cibuli, nasekaný česnek. Pak přidáme ještě krátce osmažit větvičku rozmarýnu a protlak. Přidáme scezené, předem namočené fazole, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí fazolí. Občas promícháme, případně dle potřeby podlijeme vývarem. Pokud máme hodně kyselý protlak, můžeme přidat do ragú i trošku cukru. Tekutiny přiléváme jen tolik, abychom nemuseli ragú zahušťovat moukou, ale pokud nám "ujede" ruka, tak i to je možné. Ke konci vaření můžeme ještě dochutit majoránkou.
2
Podáváme s čerstvým pečivem.
3
Pokud vynecháme slaninu, můžeme ragú předložit i vegetariánům. Místo slaniny můžeme do ragú vmíchat pokrájené tofu nebo šmakouna.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka Turková
    Radka Turková |

    9. 2. 2017 19:13

    Doporučuji! Je to skvělé pestré a syté jídlo, které milujeme.

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    1. 8. 2016 18:03

    Skvělé :-)

  • Lenka_Ma
    Lenka_Ma |

    12. 6. 2016 11:46

    Vynikající. Mockrát děkuji za recept. Fazole jsem teda napřed uvařila v papiňáku - nechtěla jsem pak mít úplně rozvařenou tu zeleninu. I tak to bylo super.

  • Jolana
    Jolana |

    19. 4. 2016 06:15

    Děkuji za recept a doporučuji. Bylo to vynikající!

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 1. 2016 13:29

    ...ano, změknou dušením, jelikož jsou předem namočené, dušení netrvá tak dlouho ;-) ...navíc do sebe vstřebají chutě z ragú, takže jsou dobré ihned a není třeba nechávat proležet ;-)

  • MJG
    MJG |

    22. 1. 2016 10:19

    Ty fazole se nemusi varit predem, zmeknou dusenim???

  • Věra
    Věra |

    18. 1. 2016 11:52

    Nedovedla jsem si ani představit, že by můj drahý choť snědl tolik zeleniny a luštěnin v jedné porci. Snědl! A ještě si přidal! Děkuji za recept.