Autor:

Fazolové ragú se zeleninou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Fazole
dvě hodiny namočené ve vodě
250 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek
nasekaný
3 stroužek
Anglická slanina
nebo moravská, vahalova...
250 g
Mrkev 250 g
Celer 300 g
Petržel 150 g
Rozmarýn 1 snítka
Rajský protlak
2 -
3 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Olej  
Majoránka
nemusí být
1 lžička
Vývar
dle potřeby, cca
1 l
Fazolové ragú se zeleninou

Postup přípravy:

Na trošce oleje osmažíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, slaninu, cibuli, nasekaný česnek. Pak přidáme ještě krátce osmažit větvičku rozmarýnu a protlak. Přidáme scezené, předem namočené fazole, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí fazolí. Občas promícháme, případně dle potřeby podlijeme vývarem. Pokud máme hodně kyselý protlak, můžeme přidat do ragú i trošku cukru. Tekutiny přiléváme jen tolik, abychom nemuseli ragú zahušťovat moukou, ale pokud nám „ujede“ ruka, tak i to je možné. Ke konci vaření můžeme ještě dochutit majoránkou.

Podáváme s čerstvým pečivem.

Pokud vynecháme slaninu, můžeme ragú předložit i vegetariánům. Místo slaniny můžeme do ragú vmíchat pokrájené tofu nebo šmakouna.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1
4.95 21 5 1
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Fazolové ragú se zeleninou

Komentáře

  1. Radka Turková   09.02.2017 | 19:13 | reagovat |

    Doporučuji! Je to skvělé pestré a syté jídlo, které milujeme.

  2. BronislavaP   01.08.2016 | 18:03 | reagovat |

    Skvělé :-)

  3. Lenka_Ma   12.06.2016 | 11:46 | reagovat |

    Vynikající. Mockrát děkuji za recept. Fazole jsem teda napřed uvařila v papiňáku - nechtěla jsem pak mít úplně rozvařenou tu zeleninu. I tak to bylo super.

  4. Jolana   19.04.2016 | 6:15 | reagovat |

    Děkuji za recept a doporučuji. Bylo to vynikající!

  5. MJG   22.01.2016 | 10:19 | reagovat |

    Ty fazole se nemusi varit predem, zmeknou dusenim???

    1. recepty73   22.01.2016 | 13:29 | reagovat |

      ...ano, změknou dušením, jelikož jsou předem namočené, dušení netrvá tak dlouho ;-) ...navíc do sebe vstřebají chutě z ragú, takže jsou dobré ihned a není třeba nechávat proležet ;-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web