Autor:

Fazolové ragú se zeleninou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Fazole
dvě hodiny namočené ve vodě
250 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek
nasekaný
3 stroužek
Anglická slanina
nebo moravská, vahalova...
250 g
Mrkev 250 g
Celer 300 g
Petržel 150 g
Rozmarýn 1 snítka
Rajský protlak
2 -
3 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Olej  
Majoránka
nemusí být
1 lžička
Vývar
dle potřeby, cca
1 l
Fazolové ragú se zeleninou

Postup přípravy:

Na trošce oleje osmažíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, slaninu, cibuli, nasekaný česnek. Pak přidáme ještě krátce osmažit větvičku rozmarýnu a protlak. Přidáme scezené, předem namočené fazole, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí fazolí. Občas promícháme, případně dle potřeby podlijeme vývarem. Pokud máme hodně kyselý protlak, můžeme přidat do ragú i trošku cukru. Tekutiny přiléváme jen tolik, abychom nemuseli ragú zahušťovat moukou, ale pokud nám „ujede“ ruka, tak i to je možné. Ke konci vaření můžeme ještě dochutit majoránkou.

Podáváme s čerstvým pečivem.

Pokud vynecháme slaninu, můžeme ragú předložit i vegetariánům. Místo slaniny můžeme do ragú vmíchat pokrájené tofu nebo šmakouna.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
1
4.95 22 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 22x)
Krůtí tandoori Recept na víkend: Vůně orientu Články z

Komentáře k receptu: Fazolové ragú se zeleninou

Komentáře

  1. BronislavaP   01.08.2016 | 18:03 | reagovat | závadný

    Skvělé :-)

  2. Lenka_Ma   12.06.2016 | 11:46 | reagovat | závadný

    Vynikající. Mockrát děkuji za recept. Fazole jsem teda napřed uvařila v papiňáku - nechtěla jsem pak mít úplně rozvařenou tu zeleninu. I tak to bylo super.

  3. Jolana   19.04.2016 | 6:15 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept a doporučuji. Bylo to vynikající!

  4. MJG   22.01.2016 | 10:19 | reagovat | závadný

    Ty fazole se nemusi varit predem, zmeknou dusenim???

    1. recepty73   22.01.2016 | 13:29 | reagovat | závadný

      ...ano, změknou dušením, jelikož jsou předem namočené, dušení netrvá tak dlouho ;-) ...navíc do sebe vstřebají chutě z ragú, takže jsou dobré ihned a není třeba nechávat proležet ;-)

  5. Věra   18.01.2016 | 11:52 | reagovat | závadný

    Nedovedla jsem si ani představit, že by můj drahý choť snědl tolik zeleniny a luštěnin v jedné porci. Snědl! A ještě si přidal! Děkuji za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web