Autor:

Segedínský guláš I.

Snadné
Ingredience
Vepřová plec 500 g
Cibule 2 ks
Sádlo 3 lžíce
Paprika
mletá
1 lžíce
Kmín 1 lžička
Hladká mouka 1 lžíce
Zakysaná smetana 1 kelímek
Kysané zelí 500 g
Sůl  
Segedínský guláš I.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu. Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak poklici polijeme vodou, čímž se sníží tlak, k masu přidáme propláchnuté a překrájené zelí, přidáme opět trochu vody, uzavřeme a dusíme asi 20 minut. Necháme dojít, sejmeme poklici, guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem varu přidáme nahřátou smetanu (studená by se mohla srazit), dochutíme a podáváme s houskovými knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 38 x
1-
4.71 38 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 38x)
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš I.

Komentáře

  1. Mirek   11.04.2015 | 13:52 | reagovat | závadný

    Mě to prostě nechutná

  2. Marketa.A85   26.03.2015 | 18:44 | reagovat | závadný

    Také přidávám před koncem dva prolis. stroužky česneku, papriky dávám tak 2-3 lžíce, a trochu pepře.Je moc dobrý :-)

  3. allena89   11.10.2014 | 16:18 | reagovat | závadný

    Výborný guláš, vařila jsem v normálním hrnci. Doporučuji do guláše společně s masem přidat pár stroužků rozlisovaného česneku a bobkový list, chuť je dokonalá.

  4. srdicko1   04.09.2014 | 12:36 | reagovat | závadný

    Segedínek byl moc dobrý, dělala jsem normálně v hrnci.

    1. Julius   10.09.2015 | 21:49 | reagovat | závadný

      A nenormálne sa to robí kde?

  5. Barča   26.06.2014 | 12:59 | reagovat | závadný

    Já nevím, jestli mám takové štětí na překyselené zelí, nebo čím to je, ale segedín je sice chuťově dobrý, až na to, že je kyselý jak blázen a to jsem tam ani nedala zakysanku :-\

    1. Di   04.09.2014 | 14:00 | reagovat | závadný

      Tak guláš příště podlijte sladším bílým vínem a uvidíte, jak kyselost zmizí!

      1. Alča   05.07.2015 | 9:33 | reagovat | závadný

        Já zelí proplachuji a pak podle chuti přidám buď trochu té slité vody ze zelí a ještě trochu cukru.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web