Segedínský guláš I.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce paprika mletá
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 500
      g kysané zelí
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu.
2
Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak poklici polijeme vodou, čímž se sníží tlak, k masu přidáme propláchnuté a překrájené zelí, přidáme opět trochu vody, uzavřeme a dusíme asi 20 minut.
3
Necháme dojít, sejmeme poklici, guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem varu přidáme nahřátou smetanu (studená by se mohla srazit), dochutíme a podáváme s houskovými knedlíky.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Julius
    Julius |

    10. 9. 2015 21:49

    A nenormálne sa to robí kde?

  • Alča
    Alča |

    5. 7. 2015 09:33

    Já zelí proplachuji a pak podle chuti přidám buď trochu té slité vody ze zelí a ještě trochu cukru.

  • Mirek
    Mirek |

    11. 4. 2015 13:52

    Mě to prostě nechutná

  • Marketa.A85
    Marketa.A85 |

    26. 3. 2015 18:44

    Také přidávám před koncem dva prolis. stroužky česneku, papriky dávám tak 2-3 lžíce, a trochu pepře.Je moc dobrý :-)

  • perlos
    perlos |

    2. 1. 2015 09:46

    maso propláchnem ? to je divné to by se asi nemělo né ?

  • allena89
    allena89 |

    11. 10. 2014 16:18

    Výborný guláš, vařila jsem v normálním hrnci. Doporučuji do guláše společně s masem přidat pár stroužků rozlisovaného česneku a bobkový list, chuť je dokonalá.

  • Di
    Di |

    4. 9. 2014 14:00

    Tak guláš příště podlijte sladším bílým vínem a uvidíte, jak kyselost zmizí!

  • srdicko1
    srdicko1 |

    4. 9. 2014 12:36

    Segedínek byl moc dobrý, dělala jsem normálně v hrnci.

  • filip
    filip |

    11. 8. 2014 18:32

    jeste ze jsi kuchar, a ne spisovatel. nemam tuseni co jsi napsal. Sice nevim jak ty, ale ja jsem puvodem cech a tvuj komentar se mi nepodarilo dat do takove souvislosti, aby daval smysl. :-D

  • Barča
    Barča |

    26. 6. 2014 12:59

    Já nevím, jestli mám takové štětí na překyselené zelí, nebo čím to je, ale segedín je sice chuťově dobrý, až na to, že je kyselý jak blázen a to jsem tam ani nedala zakysanku :-\

  • Veronika.Kohoutová
    Veronika.Kohoutová |

    4. 3. 2014 18:44

    Segedýn je výborný nikdy sem neměla lepší takže jen doporučuji :-)

  • dalibor
    dalibor |

    17. 2. 2014 14:40

    Jako kuchar musim rici,ze se voda se zeli nedava,veprove maso a je nakysla sama. smetana(recky jogurt) je vynikajici dochutovadlo a sul mate doma take.

  • Lacime
    Lacime |

    9. 11. 2013 09:17

    Sice jsem jen nevařila v tlakáči, jelikož mě s ním nikdo zatím neobradoval, jak už pár měsíců naznačuji rodině :D, ale klasicky dusila v hrnci a segedín výýýýýborný. Manžel z něj byl unešený a málem jej všechen snědl ještě týž den, i když původně jsem segedín pro něj vařila na druhý den do práce :)

  • anonym
    anonym |

    24. 4. 2013 09:07

    nezhořkne ten guláš, když tam bude tak dlouho ta paprika??díky

  • Leňulínek
    Leňulínek |

    29. 1. 2013 10:37

    to zelí se zdimat nemusí twl....Když tu šávu s toho vyždímate tak je jasný že nebude ten segedýn kesel.... :-)) Asi tu nikdo neumí vařit!!!!! :-))

  • eva
    eva |

    18. 1. 2013 14:26

    varim prvykrat tak uvidime :-) :-\

  • pan kuchař
    pan kuchař |

    5. 10. 2012 00:42

    Tu vodu ze zelí si vyždímám do hrnku. Ustřihnu roh pytlíku a ždímám. Potom doleji vodou(pytlík) protřepu a o5 vyždímám do výlivky a opakuji ještě jednou, vyžímané se docela dobře krájí na kratší. Podle chuti na závěr použiji zelnou vodu.

  • cerie
    cerie |

    29. 9. 2012 15:09

    Tohle byl můj první segedín a dopadl dobře, akorát jsem ho měla málo kyselej :-\ Chápu to dobře, že to zelí se normálně propláchne pod vodou? takže mi tam vlastně nezbyla ta kyselá voda z toho zelí... Recept dobrý a jednoduchý :-)

  • Adam
    Adam |

    7. 4. 2012 11:15

    Super recept!!!Luxusni segedin.

  • dandy99
    dandy99 |

    11. 3. 2011 18:44

    je to rychle a velmi dobre,diky za recept