Autor:

Segedínský guláš I.

Snadné
Ingredience
Vepřová plec 500 g
Cibule 2 ks
Sádlo 3 lžíce
Paprika
mletá
1 lžíce
Kmín 1 lžička
Hladká mouka 1 lžíce
Zakysaná smetana 1 kelímek
Kysané zelí 500 g
Sůl  
Segedínský guláš I.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu. Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak poklici polijeme vodou, čímž se sníží tlak, k masu přidáme propláchnuté a překrájené zelí, přidáme opět trochu vody, uzavřeme a dusíme asi 20 minut. Necháme dojít, sejmeme poklici, guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem varu přidáme nahřátou smetanu (studená by se mohla srazit), dochutíme a podáváme s houskovými knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
1
4.9 30 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš I.

Komentáře

  1. Mirek   11.04.2015 | 13:52 | reagovat |

    Mě to prostě nechutná

  2. Marketa.A85   26.03.2015 | 18:44 | reagovat |

    Také přidávám před koncem dva prolis. stroužky česneku, papriky dávám tak 2-3 lžíce, a trochu pepře.Je moc dobrý :-)

  3. allena89   11.10.2014 | 16:18 | reagovat |

    Výborný guláš, vařila jsem v normálním hrnci. Doporučuji do guláše společně s masem přidat pár stroužků rozlisovaného česneku a bobkový list, chuť je dokonalá.

  4. srdicko1   04.09.2014 | 12:36 | reagovat |

    Segedínek byl moc dobrý, dělala jsem normálně v hrnci.

    1. Julius   10.09.2015 | 21:49 | reagovat |

      A nenormálne sa to robí kde?

  5. Barča   26.06.2014 | 12:59 | reagovat |

    Já nevím, jestli mám takové štětí na překyselené zelí, nebo čím to je, ale segedín je sice chuťově dobrý, až na to, že je kyselý jak blázen a to jsem tam ani nedala zakysanku :-\

    1. Di   04.09.2014 | 14:00 | reagovat |

      Tak guláš příště podlijte sladším bílým vínem a uvidíte, jak kyselost zmizí!

      1. Alča   05.07.2015 | 9:33 | reagovat |

        Já zelí proplachuji a pak podle chuti přidám buď trochu té slité vody ze zelí a ještě trochu cukru.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web