Autor:

Segedínský guláš maďarské babičky

Střední
Ingredience
Vepřová plec 3/4 kg
Kysané zelí 3/4 kg
Cibule
Větší
2 ks
Šlehačka 1 balení
Paprika
I pálivá
 
Česnek
1-2
2 stroužek
Sůl  
Bílé víno
Na podlití (mělo by být sladší typu tokaj)
 
Tuk
Na osmažení cibulky (sádlo, olej)
 
Segedínský guláš maďarské babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. 1 cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme paprikou a dusíme. Pokud máme, podléváme bílým vínem, ale stačí voda. Maso by však nemělo plavat, jen být tekutinou lehce zatopené. Na zbytku tuku osmažímě ve druhé nádobě zbylou cibulku, přidáme zelí, papriku a rovněž dusíme.

Když je maso i zelí měkké, smícháme obsah obou nádob, dosolíme, okořeníme třeným česnekem a promícháme se šlehačkou (přidat můžeme i trochu zakysané smetany). Poté přendáme do pekáčku (ideální je například železňák) a zapečeme v troubě. Guláš nezahušťujeme, při dodržení postupu bude směs masa a zelí hustá, lehce spojená šlehačkou.

Dobře proleželý segedín s krajíčkem čerstvého chleba je ideálním podkladem, chystáme-li se vypít nějakou tu skleničku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 61 x
2+
4.48 61 5 1
Kuřecí paličky v medu se sezamem Recept na víkend: Kuřecí paličky v medu se sezamem Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš maďarské babičky

Komentáře

  1. Di   01.09.2015 | 11:15 | reagovat |

    Můžete prosím změnit tu jednu šlehačku v ingrediencích na 2 až 3 zakysané smetany? Případně i v textu. Děkuji.

    1. Di   29.09.2015 | 9:43 | reagovat |

      Nemohli, jak je vodět ...... :-\

  2. Jitka   15.04.2014 | 17:43 | reagovat |

    Vynikající. Vařila jsem už několik segedínů, ale tenhle je luxusní. Přidala jsem ještě 3 sušené švestky a vařila v jednom hrnci. :-)

  3. lucka   21.01.2014 | 10:32 | reagovat |

    delam ho bez smetany a je taky moc dobry :-* :-* :-*

  4. marci2   10.09.2013 | 0:04 | reagovat |

    Dávám 1

  5. svedova.s   02.05.2013 | 16:23 | reagovat |

    Já jsem si trošku upravila postup a vařím vše v jednom hrnci ;-) . Ale na chuti mu to určitě neubírá, je to nejlepší segedin jaký jsme kdy jedli. Jiný už nevařím.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web