Autor:

Segedínský guláš maďarské babičky

Střední
Ingredience
Vepřová plec 3/4 kg
Kysané zelí 3/4 kg
Cibule
Větší
2 ks
Šlehačka 1 balení
Paprika
I pálivá
 
Česnek
1-2
2 stroužek
Sůl  
Bílé víno
Na podlití (mělo by být sladší typu tokaj)
 
Tuk
Na osmažení cibulky (sádlo, olej)
 
Segedínský guláš maďarské babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. 1 cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme paprikou a dusíme. Pokud máme, podléváme bílým vínem, ale stačí voda. Maso by však nemělo plavat, jen být tekutinou lehce zatopené. Na zbytku tuku osmažímě ve druhé nádobě zbylou cibulku, přidáme zelí, papriku a rovněž dusíme.

Když je maso i zelí měkké, smícháme obsah obou nádob, dosolíme, okořeníme třeným česnekem a promícháme se šlehačkou (přidat můžeme i trochu zakysané smetany). Poté přendáme do pekáčku (ideální je například železňák) a zapečeme v troubě. Guláš nezahušťujeme, při dodržení postupu bude směs masa a zelí hustá, lehce spojená šlehačkou.

Dobře proleželý segedín s krajíčkem čerstvého chleba je ideálním podkladem, chystáme-li se vypít nějakou tu skleničku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 61 x
2+
4.48 61 5 1
Kuře pečené s bylinkami Recept na víkend: Kuře pečené s bylinkami Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš maďarské babičky

Komentáře

  1. Di   01.09.2015 | 11:15 | reagovat |

    Můžete prosím změnit tu jednu šlehačku v ingrediencích na 2 až 3 zakysané smetany? Případně i v textu. Děkuji.

    1. Di   29.09.2015 | 9:43 | reagovat |

      Nemohli, jak je vodět ...... :-\

  2. Jitka   15.04.2014 | 17:43 | reagovat |

    Vynikající. Vařila jsem už několik segedínů, ale tenhle je luxusní. Přidala jsem ještě 3 sušené švestky a vařila v jednom hrnci. :-)

  3. lucka   21.01.2014 | 10:32 | reagovat |

    delam ho bez smetany a je taky moc dobry :-* :-* :-*

  4. marci2   10.09.2013 | 0:04 | reagovat |

    Dávám 1

  5. svedova.s   02.05.2013 | 16:23 | reagovat |

    Já jsem si trošku upravila postup a vařím vše v jednom hrnci ;-) . Ale na chuti mu to určitě neubírá, je to nejlepší segedin jaký jsme kdy jedli. Jiný už nevařím.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web