Hrachová polévka

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 12
40 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hrách
    • 500
      ml voda
    • 30
      g mrkev
    • 30
      g petržel
    • 30
      g celer
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť uvařenou zeleninovou polévkou. Povařenou hrachovou polévku zahustíme řídkou jíškou, přidáme sůl, majoránku a ještě chvíli povaříme.
2
Před podáváním polévku okořeníme pepřem, rozetřeným česnekem a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s chlebem, rohlíky nebo s nakrájenou osmaženou žemlí.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • maniak
    maniak |

    16. 1. 2017 20:25

    česneku kdo snese, nejseš amatér

  • Pavel
    Pavel |

    21. 5. 2015 10:17

    Doporučoval bych u česneku uvádět množství ve stroužcích nebo ve hlavách (palicích), předpokládám zde stroužek, kus je ale spíše hlava.

  • Jana Bulínová
    Jana Bulínová |

    27. 3. 2014 20:13

    Lahodná polévka, já přidávám ostravskou klobásku nebo moravské uzené, aby byla sytější. Příjde k chuti i v létě.

  • nerusa
    nerusa |

    14. 11. 2012 14:13

    Příjemná klasika :-)

  • milan
    milan |

    26. 10. 2011 15:00

    Taky muzete pridat na kosticky nakrájený brambor a nakrájený párek(jen pro labuzníky) Tak tedy dobrou chut! <:-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    25. 3. 2008 16:44

    Babička má pravdu, sú to vyzrážané bielkoviny:))) Takže nechať tam a nezberať.

  • Petule B.
    Petule B. |

    25. 3. 2008 15:10

    Holky, damy, zkratka mile kucharky, poradte! Kdyz varim hrach a vznika tam ta pena, ma se odstranovat ci ne? Moje babicka tvrdi ze ne, neb jsou v ni bilkoviny. Moje maminka ji prubezne odebira. A ted si muzu vybrat :o))))

  • Gabriela
    Gabriela |

    1. 11. 2007 09:41

    Uvařila jsem víc zeleniny a rozmixovanou pak zahustila, takže o maličko zdravější - bez jíšky. Před kořeněním jsem odebrala roční dceři takže jsme si pochutnaly obě. Polévka je vynikající, dávám za jedna.

  • Bronislava Bartoňová
    Bronislava Bartoňová |

    27. 9. 2006 18:44

    Doporučuji obohatit osmaženým uzeným špekem:-)

  • sarka Lastuvkova
    sarka Lastuvkova |

    28. 6. 2006 08:36

    vyborne..

  • kucharka zacatecnik
    kucharka zacatecnik |

    10. 3. 2006 20:14

    misto zeleniny-slaninka a je to zuzo bajo....