Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10x
2- 1 5
Autor:

Hrachová polévka

40 minut
Snadné
Ingredience
Hrách 200 g
Voda 500 ml
Mrkev 30 g
Petržel 30 g
Celer 30 g
Máslo 30 g
Hladká mouka 30 g
Majoránka 1 špetka
Sůl 1 špetka
Česnek 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Petrželka  
Hrachová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť uvařenou zeleninovou polévkou. Povařenou hrachovou polévku zahustíme řídkou jíškou, přidáme sůl, majoránku a ještě chvíli povaříme.

Před podáváním polévku okořeníme pepřem, rozetřeným česnekem a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s chlebem, rohlíky nebo s nakrájenou osmaženou žemlí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 10x)
Reklama
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Hrachová polévka

Komentáře

  1. Jana Bulínová   27.03.2014 | 20:13 | reagovat | závadný

    Lahodná polévka, já přidávám ostravskou klobásku nebo moravské uzené, aby byla sytější. Příjde k chuti i v létě.

  2. nerusa   14.11.2012 | 14:13 | reagovat | závadný

    Příjemná klasika :-)

  3. milan   26.10.2011 | 15:00 | reagovat | závadný

    Taky muzete pridat na kosticky nakrájený brambor a nakrájený párek(jen pro labuzníky)
    Tak tedy dobrou chut! <:-)

  4. Tereza J.   25.03.2008 | 16:44 | reagovat | závadný

    Babička má pravdu, sú to vyzrážané bielkoviny:))) Takže nechať tam a nezberať.

  5. Petule B.   25.03.2008 | 15:10 | reagovat | závadný

    Holky, damy, zkratka mile kucharky, poradte! Kdyz varim hrach a vznika tam ta pena, ma se odstranovat ci ne? Moje babicka tvrdi ze ne, neb jsou v ni bilkoviny. Moje maminka ji prubezne odebira. A ted si muzu vybrat :o))))

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X