Autor:

Rychlá hrachová polévka

Snadné
Ingredience
Sterilovaný hrášek 500 g
Cibule  
Česnek  
Párky
Tmavá jíška  
Zeleninový vývar  
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Bylinky  
Rychlá hrachová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku zeleninového bujónu, trochu majoránky, bylinek a pepře a povaříme cca 10 minut. Pak vyjmeme cca polovinu množství hrášku, rozmixujeme a vlijeme zpět do polévky, opět krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a zahustíme hotovou jíškou. Podávat lze s rohlíkem osmaženým na kostičky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.73 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 11x)
Reklama
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Rychlá hrachová polévka

Komentáře

  1. marci2   13.05.2015 | 12:33 | reagovat | závadný

    Dávám: 1

  2. childa   14.01.2013 | 16:12 | reagovat | závadný

    Polévka je výborná, snadná a rychlá. Dávám za 1

  3. TERCIE   15.12.2012 | 12:20 | reagovat | závadný

    Polévka byla vynikajicí a všem cutnala. Takže za 1*.

  4. dagmar   22.11.2012 | 15:34 | reagovat | závadný

    Jak můžete polévku nazvat hrachovou, když ji děláte z hrášku????

    1. frak   19.12.2014 | 9:00 | reagovat | závadný

      A z čeho byste tu polévku chtěla dělat, když ne z hrášku? Vždyť hrášek je hrách, jestli to nevíte, používají se obě slova. Slovem hrách můžeme myslet i celou rostlinu, slovem hrášek pak její část, poživatelnou pro člověka...

  5. Isabela Hunová   22.07.2008 | 13:51 | reagovat | závadný

    Tuhle polévku jsem hledala, podobnou mi dělala jako dítěti máma, taky jsem to podle toho uzpůsobila... takže nedávám tam majoránku a cibulku s česnekem smažím na másle (dává to polévce nový rozměr) a zasypu paprikou, dále jako u receptu, zkusila jsem tu polovinu hrášku rozdělat na kaši a je to fajn... místo jížky jsem dala mouku.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web