Rychlá houbová bramboračka

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks čerstvé houby
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks houbový vývar
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 20
      g máslo
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce kořenová zelenina nakládaná v soli
    • 1
      l horká voda
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 0,5
      lžička majoránka
    • 0,5
      lžička česnek sušený
    • 0,5
      lžička sůl
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      snítka petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné a nakrájené houby osmahleme na másle a oleji, zaprášíme moukou a zalijeme vařící vodou z konvice. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, polévkovou zeleninu, kostku houbového bujonu, koření a vaříme do změknutí zhruba 10 min. Na talíři můžeme dozdobit lžící kysané smetany a čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    17. 10. 2010 22:47

    A mám jeden tip, jak nahradit houbový masox, který mmch není vůbec potřeba, stačí použít více hub, ale když už jej potřebujte... ;-) Jak si vyrobit houbové dochucovadlo doma: nasbírejte pýchavky, pokud možno, co největší, budete mít méně práce. Pýchavky oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a nechte usušit, pak je nastrouhejte a super ochucovadlo je na světě. <:-)

  • Ladia
    Ladia |

    17. 10. 2010 22:01

    Oblíbená klasika , dávám 1