Podzimní houbová bramboračka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0.5
      kg brambory
    • 0.4
      kg čerstvé houby
    • 1
      l horká voda
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžička majoránka
    • 1.5
      lžička sůl
    • 0.5
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      ks cibule střední
    • 50
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      kostka zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky o velikosti zhruba 1,5x2 cm. Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti zhruba 2x2 cm a vložíme je do hrnce s vodou. Okořeníme lžičkou kmínu, majoránkou a lžičkou soli, přivedeme k varu.
2
Poté nalijeme do pánve olej, osmažíme na něm cibuli dosklovata. K cibuli přidáme houby, osolíme směs 0,5 lžičkou soli a lehce osmahneme (cca 4 minuty) a zaprášíme moukou.
3
Do hrnce s napůl uvařenými bramborami vmícháme směs hub a cibule z pánve, přidáme kostičku zeleninového bujónu. Vše v hrnci pořádně promícháme. Vaříme, dokud brambory dostatečně nezměknou.
4
Na závěr vmícháme 1 rozšlehané vejce. Podle chuti můžeme ještě dosolit nebo dopepřit.
5
//1 porce této polévky vyjde zhruba na 3,- Kč. Takže je to velice levné a chutné jídlo z hub, kterých je teď na podzim všude plno. Přeji dobrou chuť.//

Komentáře k receptu

  • Jardy
    Jardy |

    9. 9. 2013 14:43

    Vejce se mi tam hodí, polévka je dobrá.

  • Lenka
    Lenka |

    9. 9. 2013 12:45

    Do některých polévek přidám také rozšlehané vajíčko, třeba do pórkové, krupičkové a tak. Tady mi ale nesedí.