Česnekové kapsy

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 58
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové maso Nebo kuřecích prsíček
    • česnek
    • majoránka
    • anglická slanina
    • hermelín Nebo Niva
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel a dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na talíř.
2
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme kapsy, podlijeme troškem vody a dusíme do měkka. Šťáva se popřípadě dochutí solí, sojovou omáčkou atd. Podáváme s brambory nebo rýží.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • romanika
    romanika |

    13. 10. 2012 09:16

    Dělala jsem je včera a dovnitř zabalila nivu, byly výborné.

  • KALDA
    KALDA |

    30. 9. 2011 15:12

    moc dobre akorat sem podleval piveckem :-)

  • Veronika
    Veronika |

    30. 8. 2011 11:47

    Zdravím :-) tento receptík dělám také,ale dávám šunkový salám-nivu ,goudu a hermelin..Maso solím pepřím, zabalím a dávám péct na másle ..Dělám to s kaší nebo bramborem..Receptík je to opravdu mooc dobroučký.Všichni si na něm moc pochutnáme .. Hezký den :-)

  • Veronika
    Veronika |

    30. 8. 2011 11:43

    Zdravím

  • pe3
    pe3 |

    10. 4. 2011 13:41

    Připravovala jsem z vepřové kotlety a musím dát také za jedna! :) Jen už nebylo třeba to nakonec dusit a omáčku jsem udělala dle sebe-mě sice nakonec nechutnala,ale ostatním ano,takže i tak úspěch :-D

  • Zdenka
    Zdenka |

    15. 1. 2011 11:20

    Musím říct že to bylo užasný,děti i přítel byli překvapený jaká je to dobrota. <3 Dávám samozřejmě za 1

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 16:00

    1

  • Soňa Šeflová
    Soňa Šeflová |

    16. 5. 2010 13:48

    Naprosto vynikající_akorát jsme neměli slaninu tk jsme místo ní,dali vysočinu a bylo to naprosto vynikající..Zaslouží 1*

  • Hana Machulková
    Hana Machulková |

    6. 3. 2010 11:32

    Trošku jsem recept pozměnila. Závitky jsem dala do pekáčku na máslo a pekla v troubě, bez cibule a byla to opravdu dobrota!!

  • Lenka Vondráčková
    Lenka Vondráčková |

    1. 3. 2010 17:26

    tento recept taky znám, jednoduchý, zapamatovatelný a hlavně moc moc moc dobrý...dávám 1 :-)

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    2. 8. 2009 13:07

    vynikající jídlo. dělala jsem z krůtích prsíček. jako příloho jsem dělala opečený brambory s provensálským kořením celý vaření trvalo kolem hodiny a to největší brzda byly ty brambory:-)

  • Dagmar Hubková
    Dagmar Hubková |

    5. 6. 2009 11:11

    Já teda musím říct že jsem se napoprvé držela receptu (dělala jsem plátky z kýty) a že je to opravdu moc dobré. Chlap má takovýhle jídla moc rád. Příště to zkusím s tou smetanou..

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    2. 3. 2009 08:14

    Tyhlety "náhodné recepty" jsou vynikající nápad, protože mně vždycky připomenou spoustu receptů, na které jsem už za ty tři roky, co navštěvuji tyto stránky, zapomněla a krásně mi připomenou ty recepty,které rodině chutnají a už jsem je dlouho nedělala. Česnekové kapsy jsou jedny z nich.... v neděli zopakuji, už se těším.

  • Jana Nevolová
    Jana Nevolová |

    23. 8. 2008 13:25

    Bylo to výborné! Vyzkoušeli jsme se smetanou a nivou, jako příloha bramborová kaše...a moooooc jsme si pochutnali!!!

  • Pavla Kalinová
    Pavla Kalinová |

    19. 4. 2008 17:11

    Dávám za jedna. Měly jsme s mamkou k nedělnímu obědu.Do výpeku jsem přidala smetanou abych měla smetanovou omáčku,kterou máme moc rády a bylo to opravdu famozní.

  • Alja
    Alja |

    6. 4. 2008 21:47

    Dělala jsem jako slavnostní večeři pro kamarády s hermelínem a na pivu. Sama maso nejím, tak musím věřit jim, že to bylo famózní!!! Moc děkuju za recept a dávám jedničku.

  • Darina Kašpárková
    Darina Kašpárková |

    11. 9. 2007 08:01

    Bylo to vynikající. Zapekla jsem to se šlehačkou. Jako přílohu jsme měli americké brambory. Všem doporučuji!!!

  • Darina Kašpárková
    Darina Kašpárková |

    10. 9. 2007 22:52

    Je to vynikající. Moc nám všem chutnalo. Zapekla jsem je se smetanou a dali jsme si jako přílohu americké brambory. Všem můžu jen doporučit.

  • Petra Kašpárková
    Petra Kašpárková |

    6. 4. 2007 08:11

    Já tento recept taky chci zkusit v pondělí na velikonoce a chtěla bych to zapéct s tou smetanou. Myslíte, že když budu dělat cca 7 závitků tak stačí 2x 200 ml smetany? Děkuji za odpověď.

  • Praksinová Zdena
    Praksinová Zdena |

    22. 3. 2007 12:37

    Ještě mám boule za ušima!Moc dobré!

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    3. 2. 2007 14:03

    Tak to byla chutovka. Dnes jsem to udelala k obedu (z kurecich prsicek a hermelinu) a kdyz jsem se ptala dcery, zda je to dobre, rekla, ze neni :-O Pry je to vynikajici :-D Manzel to bude mit az k veceri, snad mu to bude chutnat tak jako me a dceri.

  • Lenka
    Lenka |

    20. 1. 2007 11:41

    Vyberne delala jsem s bramborovymi noky, davam jednicku

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    4. 1. 2007 05:30

    Kdo máte římský hrnec, zkuste v něm, nic nemusíte podlívat, pustí to šťávu samo .

  • Minutovka
    Minutovka |

    3. 1. 2007 19:23

    Moc jsme si s manželem pochutnali. Závitky jsem dala do zapékací misky a pod ně dala trochu sádla a cibuli, aby nebyly suché. Cibule pustí štávu. Také jsem je trochu podlila vodou.Dělala jsem je 1hod. při 200 stupních. 10min před koncem jsem je posypala nivou.

  • jahan
    jahan |

    25. 10. 2006 12:07

    je to chudeeeeeeeee

  • Jennifer R.
    Jennifer R. |

    19. 10. 2006 15:03

    Vyzkoušela jsem variantu podle paní Dany se smetanou a zapečený v troubě. Musím říct, že sme se všichni oblizovali. Chutě k sobě pasovaly,maso bylo štavnaté a smetanová omáčka byla výborná k pečeným bramborům. Výtečný nevšední recept !

  • david
    david |

    1. 9. 2006 15:14

    až na to že hermelín vyteče tak to ujde.

  • Dana Danová
    Dana Danová |

    10. 8. 2006 15:02

    Nemají chybu!Jenom jsem je zabalila a dala do zapékací misky dala na každý zavitek plátek slaniny a polila smetanou.Zeťák i talíř vylízal abych prý neměla nádobí když jsem tak dobře uvařila!

  • Markéta
    Markéta |

    2. 8. 2006 09:32

    Kapsy jsem udělala o víkendu k obědu a moc nás nenadchli. Česnek přebil všechnu chuť.. :o(

  • Andrea
    Andrea |

    26. 7. 2006 17:06

    Pouzila som Brie (Hermelín ani Niva sa tu nepredávajú).Syr nevytiekol, vôbec som nepouzila spáratká, ale este dnes z nasich pórov vychádza zápach za cesnakom. Jedlo nemalo mimoriadny úspech. Tu sa pripravuje nieco podobné, mäso uz je tak nakrájané, aby sa dalo plnit (len sunka a syr, alebo len sobrasada). Ak sa este obalí v trojobale, tak podla nás je daleko chutnejsie a má menej cholesterolu a soli (sunka aj syr bez soli).

  • Anonym
    Anonym |

    25. 7. 2006 11:36

    Není tam prílis soli? Sul, slanina, Niva, opet sul?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 7. 2006 07:44

    Tak co, Lenčo, chutnalo?? Tento recept je výborný a dělám jej opravdu dost často. Moc celé rodině chutná. Doufám, že i u Vás sklidil úspěch !!

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    21. 7. 2006 16:46

    Pouzila jsem Camembert misto hermelinu, ten nesezenu, ale chut byla vyborna. Jen mi syr trochu vytekl z kapes ven. Me to ale nevadilo, jelikoz jsem je delala na alobalu v troube. Manzel nema moc stavy a vypeky rad, tak jsem to delala jen tak a pak polila granulovanym Gravy.

  • lenča
    lenča |

    19. 7. 2006 22:19

    tak se na to taky dám.Vždy se dívám,zda uvedenýpokrm již vyzkoušela paní Jana z VM,ta má vždy dobrý odhad na dobrý recept,tak uvidím.

  • Zuzana Scotka
    Zuzana Scotka |

    13. 7. 2006 00:50

    Vyborne!!!! Do stavy pri duseni jsme pridali jeste trosku piva a vysledek je opravdu moc dobry. Priste musime zkusit s knedliky. Dekujeme Zuza&Robert z NYC.

  • Maruš
    Maruš |

    26. 6. 2006 22:09

    Moc dobré masíčko.Česnek jsem smíchala s hořčicí,natřela na plátek masa+niva.Dělám závitky.posypu drc.kmínem,omotám hrubší nití.Máme rádi i s brambor.knedlíkem a zelím.Někdy zahustím šťávu moukou a k tomu houskové knedlíky.

  • Stanislav J
    Stanislav J |

    11. 5. 2006 22:57

    Vynikajicí,jako od profesora s Bubenče :-)

  • Ilona Čihařová
    Ilona Čihařová |

    5. 4. 2006 10:03

    Opravdu velmi chutné, přítel se jen olizoval. Jako přílohu jsem udělala americké brambory. Dávám 1*

  • Lydie Balcarová
    Lydie Balcarová |

    31. 3. 2006 22:22

    Opravdu vyníkající recept....po zabíjačce pořád musím vymýšlet nové recepty z vepřového masa...a tento je velmi dobrý..děkuji

  • Martina S.
    Martina S. |

    28. 3. 2006 15:05

    Je to výborné, velice dobré, chutná celé rodině. Ale líbat s někým bych se dnes tedy nemohla. Dávám 1.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    6. 3. 2006 08:14

    Tento vynikající recept jsem opět vařila, tentokrát jsem kapsy více očesnekovala a dala tři druhy sýru, opekla na pánvi, vydělala, opekla hodně pórku s cibulí a všechno dala na plech, trošku podlila a zadělané lehce dusila. Udělala se moc dobrá šťávička plná cibule a pórku - to se krásně rozdusilo, prostě paráda. K tomu jsme měli opečené plátky brambor a salát z čínského zelí s koprem (moc dobrý salát, ten kopr udělá zázraky).Díky ještě jednou za super recept !! Škoda, že nemůžu dát znovu za 1 !!

  • Eva Furianová
    Eva Furianová |

    15. 2. 2006 16:56

    Janičko, výborný recept, ale aby mi syr nevytiekol, dovolila som si tie placičky dať do pekáčka a ešte na vrch posypať najemno pokrájaným pórkom a slaninkou (trocha viacej) a dala zapiecť do rúry.K tomu americké zemiaky a miešaný šalát..Musím povedať..mňam.-))Dávam 1.

  • Dáša Holubcová
    Dáša Holubcová |

    6. 2. 2006 13:53

    Tento víkend jsem dělala a musím říct, že jsem si u přítele zase šplhla, výborné dávám 1*

  • Jana H.
    Jana H. |

    27. 1. 2006 11:13

    Dík za pochvalu, vždycka potěší.I nám moc chutnají. Jana H.

  • Karel Folta
    Karel Folta |

    26. 1. 2006 13:18

    Dnes jsme zkusili Váš recept. Vyvolalo to v nás veliký úspěch. Tento recept je určitě k dalšímu doporučení. Zdravím sváteční kuchaře.

  • Jaroslava Caler
    Jaroslava Caler |

    12. 12. 2005 20:43

    Vsechny recepty na teto strance mne inspiruji a pomahaji udrzovat ceskou tradici. Tento byl super! Na Aljašce všem moooooooooooc chutnalo:-)

  • Ladka
    Ladka |

    9. 12. 2005 21:25

    Mně to taky nevyteklo, ale česneku na náš vkus mnoho , takže bez česneku super !

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    28. 11. 2005 07:12

    Tak mně z kapes nic nevyteklo, udělala jsem z masa - kotlet - takový raneček a spíchla jehlicí na maso. dala jsem oba druhy sýrů a do cibule pod maso, kterou jsem nakrájela na tenčí plátky, ještě zbytek slaniny na proužky. K tomu zeleninový slalát z čínského zelí, okurky a paprik, opečené brambory, mno ! Bylo to FAMÓZNÍ !!!!!Je to proště jednička jak vyšitá !! Díky za perfektní recept !!

  • Simona
    Simona |

    28. 11. 2005 03:50

    Opravdu velmi dobre. Priteli to natolik chutnalo ze hned volal jeho mamce aby ji mohl dat recept.Dekujeme, moc nam to chutnalo.....

  • Jana Hamalová
    Jana Hamalová |

    24. 11. 2005 15:43

    Pořádně zabalit do anglický slaniny.Udělat váleček a ten dát do té kapsy a kapsu pěkně spíchnout . Jinak mě to také trochu vyteklo. Nechte si chutnat. Jana H.

  • kutil
    kutil |

    24. 11. 2005 07:58

    ,,Mňam,, , miluji česnekovou přichuť a kombinace s opečenou slaninou dodá tu spravnou šťavu a chuť a prostupuje celým kouskem masa. Jen pozor na kolegině v práci, aby vám druhý den nevycetli to česnekové aroooma, které tak nesnáší.... Proto se nemohu dočkat pátečni večere, kdy si ten svuj kousek poradně okorenim podle vlastni chuti jak to ma být!!!

  • mlsoun hladný
    mlsoun hladný |

    23. 11. 2005 19:11

    Je to mňamka, jenom bych prosil autorku aby prozradila kouzlo, jak jí ten hermelín udrží v kapse.Mně to vyteklo do omáčky a ta byla super, ale pochopil jsem, že by ten sýr měl zůstat tak nějak uvnitř.

  • Markéta N.
    Markéta N. |

    21. 11. 2005 14:54

    Dělala jsem z kuřecího (je rychlejší) a plnila hermelínem baleným ve slanině a moc jsme si pochutnali. Navíc jsem pozvala tchyni, takže jsem si i šplhla. Prohlášila, že nic lepšího nejedla. Podle mého názoru by se dal použít jakýkoli sýr, klidně i taveňák.

  • Eva Brudnová
    Eva Brudnová |

    20. 11. 2005 16:34

    Je to super,druhý den ještě lepší!

  • Anonym
    Anonym |

    17. 11. 2005 23:12

    Tak jsem to vcera udelala a s manzelem jsme si skvele pochutnali, kdyz uz jsem nemohla, tak mi kradl z talire:-).

  • Štefan Z liptova
    Štefan Z liptova |

    17. 11. 2005 12:53

    Tento recept je vynikajúci.Pre seba som ho mierne upravil(nesmiem slaninku-škoda),použil som šunku, nivu a údený liptovský sýr=hotová báseň. Ďakujem.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    14. 11. 2005 07:20

    Dělala jsem to z kuřecích prsíček,plnila nivou a moc jsme si všichni pochutnali.Dávám za jedna.

  • Katka P.
    Katka P. |

    12. 11. 2005 20:42

    No já to dneska uvařila a musím říct: nic moc. Asi jsem od toho čekala vic.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    10. 11. 2005 10:04

    Vynikající! Dělala jsem z krůtích prsou a plnila hermelínem i nivou. Moc jsme si pochutnali.

  • Jitka Urbánková
    Jitka Urbánková |

    3. 11. 2005 12:29

    Je to báječné, díky!