Slovenské rohlíky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rohlík dle počtu strávníků (u nás 2 na osobu)
    • eidam sýr 30%
    • měkký salám např. gothajský
    • máslo
    • vejce (na 8 rohlíků 3 středně velká)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky rozkrojíme, ale nedokrojíme (musí zůstat zavřené). Dovnitř opatrně mázneme máslo a vložíme proužek sýra (radši opravdu ten 30%, protože když je tučnější, roztéká se a vytéká) a proužek salámu (po celé délce).
2
Zmáčkneme, aby se rohlík neotvíral a obalíme v rozšlehaném vajíčku s trochou vody. Nejlépe se to dělá rukou, ač to někomu může být nepříjemné, ale určitě to jde nejrychleji. Vložíme do horkého oleje a osmažíme ze všech stran.
3
Pokládáme do papírových utěrek a ještě to do nich zabalíme, abychom odsáli přebytečný tuk. Jíme ještě teplé.
4
Slovenské rohlíky proto, že jsme je dostali kdysi na dovolené k snídani. V neděli, když není čerstvé pečivo, je to docela rychlé a hlavně chutné, i když to není žádná extra dietka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • brambora
    brambora |

    27. 1. 2013 10:09

    Typicky českej recept. Nechutný :-$

  • recepty73
    recepty73 |

    23. 8. 2012 08:29

    ...žádná dietka, ale :-P ...