Autor:

Slovenské rohlíky

Snadné
Ingredience
Rohlík
dle počtu strávníků (u nás 2 na osobu)
 
Eidam sýr
30%
 
Měkký salám
např. gothajský
 
Máslo  
Vejce
(na 8 rohlíků 3 středně velká)
 
Slovenské rohlíky

Postup přípravy:

Rohlíky rozkrojíme, ale nedokrojíme (musí zůstat zavřené). Dovnitř opatrně mázneme máslo a vložíme proužek sýra (radši opravdu ten 30%, protože když je tučnější, roztéká se a vytéká) a proužek salámu (po celé délce).

Zmáčkneme, aby se rohlík neotvíral a obalíme v rozšlehaném vajíčku s trochou vody. Nejlépe se to dělá rukou, ač to někomu může být nepříjemné, ale určitě to jde nejrychleji. Vložíme do horkého oleje a osmažíme ze všech stran.

Pokládáme do papírových utěrek a ještě to do nich zabalíme, abychom odsáli přebytečný tuk. Jíme ještě teplé.

Slovenské rohlíky proto, že jsme je dostali kdysi na dovolené k snídani. V neděli, když není čerstvé pečivo, je to docela rychlé a hlavně chutné, i když to není žádná extra dietka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Slovenské rohlíky

Komentáře

  1. recepty73   23.08.2012 | 8:29 | reagovat |

    ...žádná dietka, ale :-P ...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web