Autor:

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Střední
Ingredience
Brambory
Cibule
Česnek
Mouka  
Kmín  
Pepř mletý  
Nové koření  
Bobkový list  
Sůl  
Majoránka  
Paprika - sladká  
Hladká mouka 40 g
Voda  
Kysané zelí 2 ks
Uzená žebra 400 g
Klobása  
Sušené houby  
Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu. Přilijeme vodu do 3/4 hrnce. Vše vaříme do měkka, zhruba v polovině vaření přidáme houby a veškeré koření, včetně špetky soli. Mezitím obereme z žeber uvařené maso, které nakrájíme na malé kousky. Na pánvi na oleji zpěníme cibuli, restujeme ji do zlatova a nakonec k ní přidáme nakrájené maso. Vše chvíli restujeme a nakonec celou směs přidáme do polévky, která je již téměř uvařená. Vše ještě chvíli vaříme a nakonec ji jemně zahustíme moukou a trochou vody. Vaříme ještě asi 10 minut, poté polévku vypneme, dochutíme utřeným česnekem a případně přisolíme.
Pozor na solení, jelikož uzená žebra jsou již slaná.
Podáváme s pěčivem nebo čerstvým chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
1
4.96 28 5 1
Reklama
Vejce do skla Vyprošťováky na víkend Články z

Komentáře k receptu: Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Komentáře

  1. Lucie J.   05.04.2015 | 17:31 | reagovat |

    Polévka je naprosto skvělá, dávám místo mletého pepře celý a zelí postačí jedno. Do plného hrnce ještě lžičku cukru - žádná mouka ani smetana. Je naprosto úžasná! Brambory dávám chviličku před zelím a jsou vařené vždy do měkka. 8-)

  2. ramona   24.03.2015 | 18:48 | reagovat |

    Brambory se vaří zvlášt a dobré kysané zelí se jen pokrájí na menší kousky a nevaří se jen ohřívá podle mne,protože jinak ztrácí vitamín C.Ďo moravské zelňačky můžete dát jakékoliv koření,ale ne houby.

  3. Bago   21.11.2014 | 21:30 | reagovat |

    Do slovenskej kapustnice sa majoránka -chvala bohu!!!-nedáva.Do českej zelňačky áno. :-$

  4. Hmm   27.04.2014 | 2:37 | reagovat |

    všetci múdry.. O:-) brambory si varte každý ako chcete, ale majoránka tam patrí a huby taktiež, kapustnicu nevarte ak nemáte radi nejakú základnú surovinu...potom to nieje kapustnica ale iný recept

  5. pipča   10.03.2013 | 11:16 | reagovat |

    měla jsem místo žebírek uzený bůček což na výsledku neubralo a do vývaru jsem přidala i kus celeru a mrkev, kterou jsem pak do polévky i nakrájela, je vynikající :-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web