Autor:

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Střední
Ingredience
Brambory
Cibule
Česnek
Mouka  
Kmín  
Pepř mletý  
Nové koření  
Bobkový list  
Sůl  
Majoránka  
Paprika - sladká  
Hladká mouka 40 g
Voda  
Kysané zelí 2 ks
Uzená žebra 400 g
Klobása  
Sušené houby  
Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu. Přilijeme vodu do 3/4 hrnce. Vše vaříme do měkka, zhruba v polovině vaření přidáme houby a veškeré koření, včetně špetky soli. Mezitím obereme z žeber uvařené maso, které nakrájíme na malé kousky. Na pánvi na oleji zpěníme cibuli, restujeme ji do zlatova a nakonec k ní přidáme nakrájené maso. Vše chvíli restujeme a nakonec celou směs přidáme do polévky, která je již téměř uvařená. Vše ještě chvíli vaříme a nakonec ji jemně zahustíme moukou a trochou vody. Vaříme ještě asi 10 minut, poté polévku vypneme, dochutíme utřeným česnekem a případně přisolíme.
Pozor na solení, jelikož uzená žebra jsou již slaná.
Podáváme s pěčivem nebo čerstvým chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29 x
1
4.97 29 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 29x)
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Komentáře

  1. Lucie J.   05.04.2015 | 17:31 | reagovat | závadný

    Polévka je naprosto skvělá, dávám místo mletého pepře celý a zelí postačí jedno. Do plného hrnce ještě lžičku cukru - žádná mouka ani smetana. Je naprosto úžasná! Brambory dávám chviličku před zelím a jsou vařené vždy do měkka. 8-)

  2. ramona   24.03.2015 | 18:48 | reagovat | závadný

    Brambory se vaří zvlášt a dobré kysané zelí se jen pokrájí na menší kousky a nevaří se jen ohřívá podle mne,protože jinak ztrácí vitamín C.Ďo moravské zelňačky můžete dát jakékoliv koření,ale ne houby.

  3. Bago   21.11.2014 | 21:30 | reagovat | závadný

    Do slovenskej kapustnice sa majoránka -chvala bohu!!!-nedáva.Do českej zelňačky áno. :-$

  4. Hmm   27.04.2014 | 2:37 | reagovat | závadný

    všetci múdry.. O:-) brambory si varte každý ako chcete, ale majoránka tam patrí a huby taktiež, kapustnicu nevarte ak nemáte radi nejakú základnú surovinu...potom to nieje kapustnica ale iný recept

  5. pipča   10.03.2013 | 11:16 | reagovat | závadný

    měla jsem místo žebírek uzený bůček což na výsledku neubralo a do vývaru jsem přidala i kus celeru a mrkev, kterou jsem pak do polévky i nakrájela, je vynikající :-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web