Hrachová polévka s klobásou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 30
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hrách suchý loupaný
    • cibule
    • hladká mouka
    • slunečnicový olej
    • majoránka
    • česnek
    • sůl
    • 2
      ks klobása

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a opražíme. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme cibulovo-klobásovou jíšku. Uvařený hrách rozmixujeme, doplníme vodou a přivedeme k varu. Přidáme vychladlou jíšku, rozmícháme a necháme přejít varem. Ochutíme solí, majoránkou, česnekem, popř. masoxem.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Krtin
    Krtin |

    26. 1. 2017 10:32

    "Svatá pravda" ,nejlepší je zásmažka na sádle, ale může být i na másle.

  • Medvedice
    Medvedice |

    24. 12. 2014 07:40

    Proc kazdy smazi cibuli na oleji , vzdyt sadlo je o moc lepsi..

  • Jitka
    Jitka |

    26. 8. 2014 09:10

    Mužu ji takto udelat i z mraženého hrášku?

  • KaRa
    KaRa |

    18. 3. 2014 08:24

    Luxusní!

  • Krkovice
    Krkovice |

    12. 11. 2013 09:03

    Super...

  • Ráďa
    Ráďa |

    5. 10. 2013 10:52

    Je skvělá :-* !!!!!

  • ZOEN
    ZOEN |

    3. 11. 2012 17:31

    Delala jsem poprve polevku z hrachu a byla vynikajici!

  • nelmal
    nelmal |

    28. 9. 2012 22:56

    stejná jak dělám, nedávám klobásu ale sušené houby

  • Jarka
    Jarka |

    31. 8. 2012 13:41

    výborná polévka :-)

  • neomio
    neomio |

    30. 4. 2012 15:32

    plus dve mrkvičky

  • pippiva
    pippiva |

    23. 2. 2011 14:03

    Vyborna! Nakonec jsem polevku jeste zjemnila pridanim sojove smetany,ona je takova nasladla,toz to tu polevecku jeste vypichlo. ;-)

  • alislava
    alislava |

    8. 2. 2011 17:27

    jíška je již tepelně zpracována tím pádem se nemusí vařit v pokrmu kdyby to byla syrová mouka tak musí :D

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz |

    18. 1. 2011 14:14

    Opraveno, díky za upozornění ;-)

  • pippiva
    pippiva |

    17. 1. 2011 14:17

    Z ingredienci se ztratil hrach.

  • Petra Petra
    Petra Petra |

    21. 3. 2009 23:26

    je to velmi chutna polevka. doporucuji vsem.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    25. 3. 2008 09:05

    Omlouvám se Kamilo za tu pozdní odpověď.Mouka se uvaří v podstatě už při přípravě jíšky, takže není třeba ji dlouho vařit.Stačí tak 2-5 min.

  • Kamila
    Kamila |

    18. 3. 2008 17:13

    Jak dlouho polévku nechat i s jíškou povařit? V postupu se píše, že necháme přejít varem.To znamená, když začne vřít, tak vypnout. A není to málo. Slyšela jsem, že jídlo se zásmažkou se má vařit minimálně 12 minut. V opačném případě je cítit mouka. Jsem začínající kuchařka a chci se vyvarovat chyb. Děkuji za odpověď.

  • Ivana
    Ivana |

    16. 3. 2008 19:35

    Ja chvalim tiez, je vyborna, jednoducha. Hrach som ani nerozmixovala, len dlhsie varila. Manzel si velmi pochvaloval.

  • Jan Kalus
    Jan Kalus |

    19. 11. 2007 12:40

    Polívka je dobrá,přídávám ještě bobkový list

  • Mirek
    Mirek |

    14. 7. 2007 08:47

    No jdu na ní. Vypadá dobře!

  • Anonym
    Anonym |

    28. 6. 2007 13:59

    lepsi hrachovku jsem nejedla,je velice jednoducha a chutna-davam za 1