kuřecí srdíčka

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
40 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí játra
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek
    • slanina
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí srdíčka očistíme a opláchneme. Na pánev si dáme slaninu a děláme ji do té doby než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a také i česnek, osmahneme dozlatova. K cibuli a česneku přidáme i kmín. Poté přidáme srdíčka arestujeme do té doby než zhnědnou. Přidáme i pepř. Poté co jsou srdíčka do hněda přidáme hl. mouku ( 1 lžíce ). Poté co se s moukou vše smíchá necháme ji lehce opražit a pak přidáme vodu tak aby byla srdíčka všechna potopená, mouku necháme provařit a vznikne nám hustší omáčka.
2
Poté co nám vznikne omáčka je hotovo.
3
Jako příloha se hodí ( brambory, rýže, těstoviny )
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    5. 7. 2013 13:20

    Moc dobré! Jsem zvyklá dělat je jen na smetaně a toto je příjemná obměna. :-)

  • Marta
    Marta |

    26. 3. 2013 13:07

    Já přidávám kostku masoxu,nebo hověz.bujonu.Sůl pak přidávám až nakonec,jen malinko,protože bujony jsou slanné.Právě jsem dodělala.Přílohu máme dnes rýži a je to úžasnééé...

  • Ladia
    Ladia |

    22. 6. 2011 10:06

    Znám jako srdíčka na slanině a takto připravená nemají chybu :-) :-) Nedávám kmín.