Autor:

Hrachová polévka II.

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hrách
zelený nebo žlutý, dle chuti
1/2 balíček
Kořenová zelenina
mražená
1/2 balíček
Masox 1 ks
Sůl  
Česnek 2 stroužek
Jíška
na zahuštění
 
Hrachová polévka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Hrách si propereme a necháme přes noc namočený ve vodě. Přidáme zeleninu a necháme vařit do měkka. Do hladka rozmixujeme, nalijeme znovu do hrnce, ochutíme masoxem, solí a chvilku povaříme. Zahustíme jíškou, a nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Kdo chce může si do polévky přidat na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo kuličky hrášku z konzervy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
2+
4.45 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 20x)
Reklama
Kotleta s rajčaty a bramborami Rychlé zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Hrachová polévka II.

Komentáře

  1. Kiksfix   18.10.2016 | 12:24 | reagovat | závadný

    Neuvěříte tomu, ale je výborná i jen tak rozvařit hrách, osolit, opepřit, majoránka a česnek. Adsolutně bez tuku, mouky a budete žít déle.

  2. Foxik   27.12.2013 | 22:10 | reagovat | závadný

    prosím kolik se tam dává té vody?

  3. Radical   30.12.2012 | 16:34 | reagovat | závadný

    IMHO doporučuju nedávat tam moc té zeleniny.. ten poměr by měl být (minimálně) 1:2 ve prospěch hrachu, protože při větším poměru přeráží chuť zeleniny ten hrách a nezachráníte to ničím :-)))

  4. recepty73   04.04.2011 | 13:38 | reagovat | závadný

    ...anglickou slaninu je lepší nejdřív osmažit a pak přidat do polévky ;-) :-P .

  5. Robin   22.12.2010 | 12:35 | reagovat | závadný

    Vynikající, jen nemixuji, ale proženu to vše mlýnkem na maso, je to lepší s kousky hrachu a když na cibuli a česneku osmažím kolečka nebo půlkolečka párku a zavařím do polévky tak nemá chybu. :-\

    1. Helena   23.12.2015 | 7:05 | reagovat | závadný

      Já nepřidávám zeleninu žádnou, rozmixuji, přidám sádlo, pepř, česnek a hlavně nakonec majoránku. Sůl opatrně každý jak je zvyklý solit. Dobrou chuť všem. :-(

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web