Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek žlutý hrách Půlený předem namočený
    • 1
      l voda
    • 1
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička zázvor sušený
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do neosolené vody dáme vařit předem namočený hrách. Až je hrách poloměkký, přidáme zázvor a sůl. Vaříme do měkka. Mezitím nakrájíme rajčata na drobnější kousky, oloupeme česnek a nakrájíme jej na plátky. Rozpálíme si pánev, do které vlijeme lžíci olivového oleje, na kterém si opražíme plátky česneku, až začne vonět, přihodíme k němu nakrájená rajčata a necháme chvilku osmahnout. Nakrájíme nadrobno jarní cibulku.
2
Do talířů či mističek na servírování nalejeme hrachovou polévku, přidáme pár lžic rajčat s česnekem a posypeme čerstvou nasekanou jarní cibulkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    11. 3. 2014 23:54

    zitra varim

  • Ajuska
    Ajuska |

    29. 10. 2013 10:50

    Polévečka výborná. Jen jsem místo jarní cibulky usmažila klasickou a pak do ní přidala česnek s rajčátky a celé pak umixovala i s hrachem a dopadlo to úžasně! Zařadíme do oblíbených receptů :-)

  • Imzadi
    Imzadi |

    28. 5. 2013 12:35

    Díky za dobrý recept, moc jsem si pochutnala. Jen jsem k hrachu konci vaření přidala ještě půl konzervy rajčat a vše jsem rozmixovala...

  • MartinV
    MartinV |

    19. 9. 2007 00:31

    Majko, opět jste nezklamala, delikatesa :-)