Autor:

Jednoduchá játrová paštika s houbami

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Játra
pokud možno drůbeží
300 g
Červená cibule 1 ks
Máslo 100 g
Sušené houby 15 g
Hříbky
či jiné pevné houby, pokud máte
100 g
Olivový olej 1 lžíce
Tymián 3 špetka
Rozmarýn
čerstvý, pokud máte
1 snítka
Červené víno 6 lžíce
Česnek 2 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Jednoduchá játrová paštika s houbami

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Sušené houby zalijte 150-200 ml horké vody a nechte alespoň 15 minut stát. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte lžíci másla s olivovým olejem (olej zabrání máslu, aby se pálilo) a cibulku nechte zesklovatět.

Játra omyjte, osušte a očistěte od žilek, tuku apod. Nakrájejte je na menší kostičky a přidejte na pánev k cibuli. Přidejte tymián, rozmarýn a prolisovaný česnek. Hříbky očistěte nakrájejte na menší plátky a přidejte k jatýrkům. Opékejte, dokud nejsou játra uvařená. Pak přidejte sušené houby včetně vody, kterou jste je prve zalili, přilijte červené víno. Přiklopte pokličkou a na mírnějším plameni nechte 5 minut dusit. Nechte lehce vychladnout.

Přendejte směs do nádoby, která je vhodná pro tyčový mixér a rozmixujte ji na jemné pyré. Osolte a opepřete podle chuti, pořádně promíchejte a plňte jimi mističky. Já vybrala malé misky na zapékání kvůli velikosti. Uhlaďte vršek.

Na pánvi rozpusťte zbylé máslo (můžete přidat tymián) a nalijte ho na povrch paštiky. Nechte vychladnout a ztuhnout v lednici.

Měly by vám vyjít 2-3 mističky velikosti jako na obrázku - podle toho, jak plné je budete dávat.

Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá játrová paštika s houbami

Komentáře

  1. Lucka   06.09.2014 | 18:32 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno, je výborná, červené víno jsem teda neměla, ale i bez něj je to vynikající. Už tuhne v lednici. :-*

    1. TheKacabi   06.09.2014 | 21:37 | reagovat | závadný

      teda! :D to byla rychlost :-) musím říct, že si o recept řekla i teta, její malá holčička jí jedla i lžičkou :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web