Jednoduchá domácí paštika

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřový bůček 500-750g prorostlejšího
    • 500
      g kuřecí játra
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička kmín
    • tuk Sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček upečeme s cibulí, kmínem a eventuálně zázvorem. Kuřecí játra podusíme na troše tuku a cibuli 1/2. Okořeníme pepřem, zázvorem, muškátovým oříškem a osolíme. Ještě vlažné umeleme obojí i se šťávou, promícháme, případně dokořeníme. Napěchujeme do sklenice či misky a uložíme v chladu. Bůček vybereme výjimečně raději tučnější, aby se pomazánka nedrolila.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 11. 2014 12:52

    Vynikající paštika, dokonce i odpůrcům jater chutnala :)

  • SisiZ
    SisiZ |

    28. 10. 2012 10:50

    Moc dobrá paštika.Děkuji za recept a dávám 1:-)

  • Di
    Di |

    20. 6. 2006 16:30

    Myslím, že u nás doma se také dělala z vepřových jater. česnek se tam výborně hodí - pomazánka pak trochu připomíná jitrnicový prejt.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    20. 6. 2006 10:00

    Vynikající pomazánka, dělám ji z vepřových jater, recept mám po babičce, bůček peču s česnekem. Skleničky dávám do mražáku a postupně vytahuji.