Segedínský guláš z pomalého hrnce

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: jarkoo

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      kg vepřová plec asi
    • 0,8
      kg kysané zelí asi
    • 2
      ks cibule 1 až
    • 1
      ks sladká smetana
    • 3
      lžíce polohrubá mouka 2 až
    • červená paprika
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pomalého hrnce dáme trochu rozpuštěného sádla nebo oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kostičky, sůl, koření a promícháme. Zelí přecedíme, pokud je hodně kyselé, tak propláchneme vodou a případně překrájíme. Připravené zelí přimícháme k masu v pomalém hrnci a vaříme na stupeň HIGHT asi 3,5 hodiny. V případě potřeby přidáme v průběhu vaření trochu vody. Do smetany přimícháme trochu vody a mouku na zahuštění, přilijeme k masu, zamícháme a vaříme ještě asi půl hodiny.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdenka
    Zdenka |

    22. 2. 2016 09:10

    Jednoduché a dobré.

  • pamaa
    pamaa |

    5. 9. 2015 13:19

    Koupil jsem pomalý hrnec a hledal, co v něm zkusím. Segedín mne zaujal a fakt nemá chybu :-)