Autor:

Sejkory

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Brambory
3/4 kg
 
Hladká mouka
nebo strouhanka
4 lžíce
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek
dle chuti,alespoň 3 stroužky
 
Majoránka 1 lžička
Drcený kmín
dle chuti(nemusí být)
 
Olej
na smažení
 
Sejkory

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek, majoránku, kmín a řádně promícháme. Lžící nabíráme bramborovou směs, kterou opatrně vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Hromádky směsi neroztíráme do bramboráku (placky), ale necháme je v podobě noků!

Sejkory používáme jako přílohu k omáčkám, gulášům, ale i k polévkám. Výborné jsou také jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo česnekovým dipem (zakysanka, sůl, česnek). Do těstíčka lze přidat i slaninu, salám, nebo sýr.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
4.89 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Karamelové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Sejkory

Komentáře

  1. Alena   29.09.2016 | 20:41 | reagovat | závadný

    Smažená jídla nesmím, ale stejnak jsem neodolala a zahřešila jsem si aspoň trochu.

  2. Jitka   11.01.2016 | 14:10 | reagovat | závadný

    Jsou výborné a k omáčce mi je škoda dělat. Stačí zakysanka s česnekem a bezva oběd je hotový.

  3. Vladěna   15.10.2015 | 7:53 | reagovat | závadný

    Smažila jsem je ve friťáku, protože jsem stejně už potřebovala vyměnit olej. Byly osmažené jedna dvě bez práce a otáčení a byly naprosto senzační a křupavé :-* díky za nápad.

  4. tereza   13.12.2012 | 12:52 | reagovat | závadný

    prosím vás na kolik je to porcí? :-)

  5. Tomáš Valtera   19.06.2012 | 18:10 | reagovat | závadný

    Absolutně tohle nic nemá společného se sejkorama!!!!

    1. recepty73   07.02.2014 | 8:59 | reagovat | závadný

      ...sejkory znám na několik způsobů a nebudu Vám tvrdit, že tohle jsou ty "pravé", protože jsem je nevymyslel ...někdo je peče na sucho, někdo potírá máslem, někdo zakape medem, někdo peče na plechu a pak natrhá, někdo je rovnou při smažení obloží sýrem, vejcem, uzeninou a všichni pro ně mají stejný název... ;-)

    2. +++   08.01.2016 | 15:04 | reagovat | závadný

      Přesně podle tohoto receptu je znám od babičky, která pocházela z KRKONOŠ. Jen je také dělala nasucho na kamnech, potírané rozpuštěným máslem. Jsou výborné, jen je třeba je pořádně zapít pivem, aby třeba žlučník nezlobil.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web