Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 57x
1- 1 5
Autor:

Segedínský guláš

Střední
Ingredience
Vepřové maso
Plec bez kosti
600 g
Cibule  
Rostlinný olej 40 g
Mletá paprika 1 lžička
Vývar 200 ml
Kysané zelí 400 g
Hladká mouka 25 g
Šlehačka 120 ml
Sůl  
Kmín  
Segedínský guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem a na talířích zdobíme kopečky šlehačky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 57x)
Grilované jehněčí kotletky se salátem Tipy na dobroty na váš rošt Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš

Komentáře

  1. Vlaďka   20.09.2014 | 15:43 | reagovat | závadný

    Já dávám místo šlehačky kys.smetanu,a maso také osmahneme vždy na cibuli. Jináč moc dobré. ;-)

  2. Jarda a Katka   15.06.2014 | 12:07 | reagovat | závadný

    dneska zkoušíme poprvé a vypadá to dobře myslím se že 1000 lidí 1000 chutí....nevím ale recepty jsou snad od toho aby to člověk zkusil a posoudil případně dolepšil tak jak mu to chutná ne?

    každopádně dovařeno a vcelku dobrej segín... 8-)

  3. Jarda a Katka   15.06.2014 | 12:07 | reagovat | závadný

    dneska zkoušíme poprvé a vypadá to dobře myslím se že 1000 lidí 1000 chutí....nevím ale recepty jsou snad od toho aby to člověk zkusil a posoudil případně dolepšil tak jak mu to chutná ne?

    každopádně dovařeno a vcelku dobrej segín... 8-)

  4. Hanka   28.05.2014 | 13:35 | reagovat | závadný

    Jarko, jedinej vymaštěnej komentář je právě ten tvůj. Zřejmě využíváš ještě diskuse, kde se nemusíš přihlašovat a to i když nevíš o čem je řeč.

  5. Alena   07.02.2014 | 20:20 | reagovat | závadný

    Ja tedy každopádně maso osmahnu, moje babička děla jen z bucku liboveho a to nejdříve v troubě ! A maso je chuťové lepší , nedokážu si představit ho hodit jen tak do vody , to neni ono.je to jako u guláše , maso orestujeme s cibuli ... ;-)

1 2 3 4 ... 6 ... 10 ... 15 ... 19 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X