Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 63x
1- 1 5
Autor:

Segedínský guláš

Střední
Ingredience
Vepřové maso
Plec bez kosti
600 g
Cibule  
Rostlinný olej 40 g
Mletá paprika 1 lžička
Vývar 200 ml
Kysané zelí 400 g
Hladká mouka 25 g
Šlehačka 120 ml
Sůl  
Kmín  
Segedínský guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem a na talířích zdobíme kopečky šlehačky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 63x)
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš

Komentáře

  1. Alex   25.03.2015 | 12:57 | reagovat | závadný

    Tak sem zvědav moje premiera, přatelé řekli mi že to mam nejdřív zahustit a pak zeli nebo nejdřív zelí a pak zahusti??

  2. Hanka   22.03.2015 | 22:57 | reagovat | závadný

    Zdravím, tak já jsem dala olej, na něj cibuli, papriku, maso, aby se ze všech stran opeklo, sůl. Vývar, kmín, nové koření, pepř, bob.list a zelí a v papiňáku vařila hodinu....potom rozkvedlala lžíci mouky ve šlehačce a přilila....a luxusní...už se nemůžu dočkat zítřejšího oběda.... 8-)

  3. Tereza   31.01.2015 | 16:44 | reagovat | závadný

    Není to pokus o vtip ?! Olej s moukou na zahuštění ? Snad voda a mouka ??? ;-) :-D

    1. Eva   03.02.2015 | 15:37 | reagovat | závadný

      Pise tam, ze zahusti jiskou z oleje a mouky...odkdy se dela jiska z mouky a vody??? :-\ Chce to lip cist, nez se snazit z nekoho delat blba a posmivat se! Ale jinak si to zahustete klido klasicky moukou a vodou...oboji je mozne...

    2. Milan   04.02.2015 | 18:07 | reagovat | závadný

      Však JÍŠKOU ta se dělá z tuku (olej,máslo) + mouka. je to dobře ;-)

  4. Niki   23.01.2015 | 16:58 | reagovat | závadný

    Chci se jenom zeptat vadí když je zeli ve sladkokyselem nalevu ? :)

    1. Láda   21.03.2015 | 12:26 | reagovat | závadný

      Nevadí 8-)

  5. Karol   12.01.2015 | 22:40 | reagovat | závadný

    super

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 15 ... 20 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X