Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 68x
1-
4.59 68 Segedínský guláš 5 1
Autor:

Segedínský guláš

Střední
Ingredience
Vepřové maso
Plec bez kosti
600 g
Cibule  
Rostlinný olej 40 g
Mletá paprika 1 lžička
Vývar 200 ml
Kysané zelí 400 g
Hladká mouka 25 g
Šlehačka 120 ml
Sůl  
Kmín  
Segedínský guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem a na talířích zdobíme kopečky šlehačky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 68x)
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš

Komentáře

  1. Ajinecka   23.05.2015 | 20:02 | reagovat | závadný

    Maso v segedinu ma byt urcite prorostlejsi a urcite osmazene, aby omacka mela svou chut. Nikdy jsem neslysela o kopecku slehacky, ale o kopecku kysane smetany.

  2. datel   12.05.2015 | 6:08 | reagovat | závadný

    jedině z bůčku a pěkně vypečeného v troubě nebo remosce... dušené maso v segedínu? to neee

  3. ZUZUKO   09.05.2015 | 14:09 | reagovat | závadný

    super, moc velká dobrůtka, přidla jsem bojatý bujon Knorr hovězí místo vývaru, nevím jaký jste měla na mysli vy, ale já jsem nadšena těmito bujony - bez glutamátu, přidaných barviv a bez konzrevantů - prostě Knorru věřím.Určitě brzy zopakuji. díky moc za recept a dobrou chiuť přeji. Zuzka

    1. coolkocka   16.11.2015 | 17:41 | reagovat | závadný

      to je samozřejmě nesmysl. ;-) všechny bujony obsahují glutamát...jen je to nazváno jako kvasnicový extrakt, extrakt z droždí, sójový hydrolyzát, apod. :-D je to jen reklamní tah, glutamát sodný stále přítomen. jen přejmenován. :-D

  4. EllenKalen   12.04.2015 | 11:01 | reagovat | závadný

    Tak mám premiéru segedínu za sebou a úspěšně :-[ Děkuji za recept :-)

  5. Alex   25.03.2015 | 12:57 | reagovat | závadný

    Tak sem zvědav moje premiera, přatelé řekli mi že to mam nejdřív zahustit a pak zeli nebo nejdřív zelí a pak zahusti??

    1. Tom   18.05.2015 | 15:59 | reagovat | závadný

      Zelí chvilku povařit s masem, to zelí taky trochu změkne. Takže zahustit až na konec

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 15 ... 20 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web