Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 73x
1-
4.59 73 Segedínský guláš 5 1
Autor:

Segedínský guláš

Střední
Ingredience
Vepřové maso
Plec bez kosti
600 g
Cibule  
Rostlinný olej 40 g
Mletá paprika 1 lžička
Vývar 200 ml
Kysané zelí 400 g
Hladká mouka 25 g
Šlehačka 120 ml
Sůl  
Kmín  
Segedínský guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem a na talířích zdobíme kopečky šlehačky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 73x)
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš

Komentáře

  1. ivosisko   04.06.2016 | 15:02 | reagovat | závadný

    Protože se mi recept líbil pro svoji jednoduchost, tak jsem to "prubnul". Vynechal jsem bujon, místo plece jsem použil bůček, u papriky jsem lžičku vyměnil za lžíci a zelí jsem dal 1x sterilované a 1x kysané (kupuji Clever a bohužel u sterilovaného je více nálevu, jak vody a kysané je naprosto suché - takže se to vyvážilo). Zatím jsem nezahušťoval, ale na talíři mi to knedlíky "rozblemcalo", takže trochu zahustím.

    Výsledek byl excelentní (tedy soudím dle blaženosti mých chuťových pohárků) a musím poděkovat a současně poblahopřát Ladie

    1. venc   09.06.2016 | 14:33 | reagovat | závadný

      dyk si dělal uplně něco jinýho :-X

  2. ivosisko   29.05.2016 | 13:26 | reagovat | závadný

    A mi se ten recept líbí........a asi ho vyzkouším.......a pro Peťu z 20.3.16: každému se líbí (chutná) něco jiného, někomu blondýny, jinému brunety a dalšímu Indiánky - ještě nikdy nikdo nepoznal, zda zahušťuji a čím zahušťuji - přiznám se: rozkvedlám mouku ve studené vodě a šup s ní do guláše - vím, pravověrní a "zahušťovácí klišé" vyznávající právě zrudli vzteky, ale mohu vás ubezpečit, že s chutí guláše to ani nehne.....

  3. MirekFM   17.04.2016 | 14:06 | reagovat | závadný

    tak hoďte svůj recept chytrolíni O:-) , každý podle svého =-O , já tady tenhle dělávám ale trošku jinak :-P ;-)

  4. peta   20.03.2016 | 10:15 | reagovat | závadný

    zahustit gulas jiskou...je blbost jakou jsem jeste nesysel......kolik masa tolik cibue, a nebudes
    potrebovat jisku. Smetanu davam do gulase, pred koncem vareni....Jo a maso, pul na pul, polovinu veproveho, polovinu hoveziho.

    1. Filip   04.05.2016 | 12:26 | reagovat | závadný

      Peťo peťo... každému podle jeho gusta, proč by to měla být blbost? Já bych třeba nikdy do segoše nedal kilo cibule jako ty, spoustě lidí vadí i v normálním hovězím, když je cibule moc, protože to osladí a lidi mají z moc cibule třeba zažívací problémy.. A dávat půl hovězího půl vepřového - doufám, že to tam nedáváš najednou, to by byl dost amatérismus, navíc nevím, co by to mělo přinést chuti, trošku kočkopes. Proti tomu už mi zahuštění olejovou jíškou připadá jako malý přečin...

      1. katka   10.05.2016 | 8:17 | reagovat | závadný

        vyuceni kuchari odjakzi pouzivaji cibuli misto jizky , peta ma pravdu ze pokud nekdo ma rad cibuli tak se dava presne tolik co masa v jakemkoliv receptu s omackou ... gulas se pak nemusi zahustovat -

      2. Jarek   15.05.2016 | 19:56 | reagovat | závadný

        Do segedinského guláše hovězí a vepřové maso půl na půl? Kde jsi to slyšel? A s tou cibulí jsi to také přepískl, chlapče :-)

    2. kajinka   16.05.2016 | 10:11 | reagovat | závadný

      nehnevaj sa,mne sa zda ,ze si gulas v zivote nerobila. hovedzie a bravcove meso nemozes zasadne varit spolu,lebo bravcove sa dusi 1 hodina a hovedzie 3 hodiny.

  5. já   06.03.2016 | 9:49 | reagovat | závadný

    jíška z oleje? no fuj!!! =-O :-X

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 16 ... 21 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak pěstovat muškáty od A do Z: Kam patří a jak je zalévat, aby bohatě kvetly Jak pěstovat muškáty od A do Z: Kam patří a jak je zalévat, aby bohatě kvetly
Test zraku: Vidíte Marilyn, nebo Einsteina? Poznejte, zda potřebujete brýle! Test zraku: Vidíte Marilyn, nebo Einsteina? Poznejte, zda potřebujete brýle!
Cvičení v parku: Jak hubnout, když máte po ruce jen lavičku? Cvičení v parku: Jak hubnout, když máte po ruce jen lavičku?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web