Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 70x
1-
4.6 70 Segedínský guláš 5 1
Autor:

Segedínský guláš

Střední
Ingredience
Vepřové maso
Plec bez kosti
600 g
Cibule  
Rostlinný olej 40 g
Mletá paprika 1 lžička
Vývar 200 ml
Kysané zelí 400 g
Hladká mouka 25 g
Šlehačka 120 ml
Sůl  
Kmín  
Segedínský guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem a na talířích zdobíme kopečky šlehačky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 70x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš

Komentáře

  1. MirekFM   17.04.2016 | 14:06 | reagovat | závadný

    tak hoďte svůj recept chytrolíni O:-) , každý podle svého =-O , já tady tenhle dělávám ale trošku jinak :-P ;-)

  2. peta   20.03.2016 | 10:15 | reagovat | závadný

    zahustit gulas jiskou...je blbost jakou jsem jeste nesysel......kolik masa tolik cibue, a nebudes
    potrebovat jisku. Smetanu davam do gulase, pred koncem vareni....Jo a maso, pul na pul, polovinu veproveho, polovinu hoveziho.

    1. Filip   04.05.2016 | 12:26 | reagovat | závadný

      Peťo peťo... každému podle jeho gusta, proč by to měla být blbost? Já bych třeba nikdy do segoše nedal kilo cibule jako ty, spoustě lidí vadí i v normálním hovězím, když je cibule moc, protože to osladí a lidi mají z moc cibule třeba zažívací problémy.. A dávat půl hovězího půl vepřového - doufám, že to tam nedáváš najednou, to by byl dost amatérismus, navíc nevím, co by to mělo přinést chuti, trošku kočkopes. Proti tomu už mi zahuštění olejovou jíškou připadá jako malý přečin...

  3. já   06.03.2016 | 9:49 | reagovat | závadný

    jíška z oleje? no fuj!!! =-O :-X

  4. Ajinecka   23.05.2015 | 20:02 | reagovat | závadný

    Maso v segedinu ma byt urcite prorostlejsi a urcite osmazene, aby omacka mela svou chut. Nikdy jsem neslysela o kopecku slehacky, ale o kopecku kysane smetany.

  5. datel   12.05.2015 | 6:08 | reagovat | závadný

    jedině z bůčku a pěkně vypečeného v troubě nebo remosce... dušené maso v segedínu? to neee

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 16 ... 21 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web