Autor:

Segedínský guláš

Střední
Ingredience
Vepřové maso
Plec bez kosti
600 g
Cibule  
Rostlinný olej 40 g
Mletá paprika 1 lžička
Vývar 200 ml
Kysané zelí 400 g
Hladká mouka 25 g
Šlehačka 120 ml
Sůl  
Kmín  
Segedínský guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem a na talířích zdobíme kopečky šlehačky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 76 x
1-
4.54 76 5 1
Bramborové knedlíky s jablky a skořicí Rychlé a chutné večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš

Komentáře

  1. Hanz   13.01.2017 | 15:02 | reagovat |

    :-| spávnej šegoš je z bůčku

  2. mama   07.01.2017 | 15:05 | reagovat |

    ja dusim zvlast maso na cibulce osmazene jen do ruzova a do duheho hrnce dam zeli dusit,tak asi na 3/4 hodiny.Maso dusim v papinaci,dam tam sul a koreni a vodu a dusim ho 30minut.Potom vezmu velky kastrol a dam tam dusene maso a precedene zeli bez te vody!!!,
    Dam tam mleko,smetanu a udelam zmleka a hl.mouky zaterku a jak to vse vari, tak tam naleju,potom to dochutim-- trochu magi,sojove macky a Worsestru.
    Dnes jsem "SEGEDU" jak tomu rikame varila,protoze jsem toho mela hodne,tak jsem dala do krabicek od mleka do které dam sáček a do mrazaku,Jak potrebuji,tak vytahnu rano a pak dam do hrnce a ohreji...Dobrou chut vam vsem preji mama

  3. xseveb   25.11.2016 | 12:53 | reagovat |

    jeden recept pozeram, ide tam 500g masa a 750g kyslej kapusty, v dalsom 1kg masa a 1 kg kapusty a v tomto recepte ide 600g masa na 400g kapusty... ako si vybrat v tomto nepomere :-D

  4. ivosisko   04.06.2016 | 15:02 | reagovat |

    Protože se mi recept líbil pro svoji jednoduchost, tak jsem to "prubnul". Vynechal jsem bujon, místo plece jsem použil bůček, u papriky jsem lžičku vyměnil za lžíci a zelí jsem dal 1x sterilované a 1x kysané (kupuji Clever a bohužel u sterilovaného je více nálevu, jak vody a kysané je naprosto suché - takže se to vyvážilo). Zatím jsem nezahušťoval, ale na talíři mi to knedlíky "rozblemcalo", takže trochu zahustím.

    Výsledek byl excelentní (tedy soudím dle blaženosti mých chuťových pohárků) a musím poděkovat a současně poblahopřát Ladie

    1. venc   09.06.2016 | 14:33 | reagovat |

      dyk si dělal uplně něco jinýho :-X

  5. ivosisko   29.05.2016 | 13:26 | reagovat |

    A mi se ten recept líbí........a asi ho vyzkouším.......a pro Peťu z 20.3.16: každému se líbí (chutná) něco jiného, někomu blondýny, jinému brunety a dalšímu Indiánky - ještě nikdy nikdo nepoznal, zda zahušťuji a čím zahušťuji - přiznám se: rozkvedlám mouku ve studené vodě a šup s ní do guláše - vím, pravověrní a "zahušťovácí klišé" vyznávající právě zrudli vzteky, ale mohu vás ubezpečit, že s chutí guláše to ani nehne.....

1 2 3 4 ... 6 ... 12 ... 17 ... 22 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Děti slavných na módních molech: Jak to sluší Romeu Beckhamovi, Lily-Rose Depp a dalším? Děti slavných na módních molech: Jak to sluší Romeu Beckhamovi, Lily-Rose Depp a dalším?
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web