Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 55x
1- 1 5
Autor: Ladia

Segedínský guláš

Středně obtížné
Ingredience
Vepřové maso
Plec bez kosti
600 g
Cibule  
Rostlinný olej 40 g
Mletá paprika 1 lžička
Vývar 200 ml
Kysané zelí 400 g
Hladká mouka 25 g
Šlehačka 120 ml
Sůl  
Kmín  
Segedínský guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem a na talířích zdobíme kopečky šlehačky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 55x)
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš

Komentáře

  1. Alena   07.02.2014 | 20:20 | reagovat | závadný

    Ja tedy každopádně maso osmahnu, moje babička děla jen z bucku liboveho a to nejdříve v troubě ! A maso je chuťové lepší , nedokážu si představit ho hodit jen tak do vody , to neni ono.je to jako u guláše , maso orestujeme s cibuli ... ;-)

  2. kateza0001   13.12.2013 | 18:30 | reagovat | závadný

    A moje babička se v Szegedu narodila a guláš vařila odjakživa :)))))))))))

  3. Petro   07.10.2013 | 16:33 | reagovat | závadný

    I have never seen it during my 10 years stay in Szeged (Seged) 8-)

  4. Josef   27.09.2013 | 20:05 | reagovat | závadný

    Segedín bez bůčku NENÍ segedín!!!!!
    :-P

  5. Martin   17.09.2013 | 14:14 | reagovat | závadný

    Pravý segedýn se nezahušťuje.

1 2 3 4 5 ... 10 ... 14 ... 18 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X