Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rýže na rizoto (např. Arborio)
    • 1
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový
    • 1
      ks cibule menší, jemně nakrájená
    • řapíkatý celer 1/2 stonku
    • 1
      stroužek česnek
    • 4
      lžička olivový olej
    • 1
      dl bílé víno - suché nebo bílý vermouth
    • 30
      g margarín
    • 50
      g parmazán čerstvě strouhaný
    • 200
      g hrášek (i mražený)
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 1
      svazek petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kalíšky Knorr Bohatého bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání.
2
Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého vývaru z Bohatého bujónu a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut.
3
Rýži odstavíme, vmícháme margarín a parmezán a vše necháme pod pokličkou, pro dosažení požadované krémové konzistence, asi dvě minuty odstát.
4
Na rozpáleném oleji v pánvi restujeme 2 min kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Přidáme hrášek a necháme prohřát. Směs masa a hrášku vmícháme do rýže a přidáme pokrájenou petrželovou nať. Před servírování rizoto nazdobíme šupinkami parmezánu.
Zařazení:

Komentáře k receptu

  • lynndusha
    lynndusha |

    6. 7. 2016 18:08

    Výborné a kvalitní rizoto. díky za recept :-* i manžel poznamenal, že je to nejlepší rizoto jaké kdy jedl <3