Těstoviny se špenátem a žampiony

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g těstoviny
    • česnek
    • jíška
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 1
      ks smetana
    • 300
      g listový špenát nebo 2 kostky mraženého od Bonduelle
    • žampiony pár, syrové
    • 2
      kostka masox houbový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu, přidejte dle chuti 1 nebo 2 houbové bujony, opepřete, případně osolte. Můžete přidat prolisovaný česnek, zvýrazní to chuť. Hotovou omáčku zahustěte hotovou jíškou na požadovanou konzistenci, a pak vše promíchejte s těstovinami.
2
Kdo chce, může ještě přimíchat orestované kousky kuřecího masa, ale lepší je to bez něj :-)
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Světla
    Světla |

    18. 10. 2013 21:42

    Jednoduchý a dobrý recept. Překvapilo mě, že se dá kombinovat špenát se žampiony, nenapadlo by mě to. Přidala jsem trošku chilli na šmrnc a navrch nastrouhala trošku sýra. Mňam.

  • Petra
    Petra |

    18. 5. 2013 19:20

    Dneska jsem těstoviny dělala k večeři, neměla jsem bujón, takže jsem použila 2 smetany a trochu mléka. Na zvýraznění chuti jsem přidala také pár pokrájených vlašských ořechů, bylo to super. Můj přítel jídlo označila, jako paráda.... ;-)

  • kykuska18
    kykuska18 |

    31. 10. 2012 14:40

    mňamka <3

  • Verča
    Verča |

    23. 8. 2012 18:37

    Od té doby co sem tenhle recept našla to musím přítelovi dělat velice často :-) je to výborné, dělám tedy i s kuřecím masem, nemá chybu!!! :-)

  • Verča
    Verča |

    30. 1. 2012 16:09

    Dnes jsem dostala hroznou chuť na těstoviny a objevila jsem tenhle recept. Musím říct že je velice dobrý, moc jsme si s přitelem pošmákli a to nemusí špenát, přidala jsem ještě kuřecí maso, no nemělo to chybu, určitě tohle jídlo budu vařit častějš. :-))

  • Linda
    Linda |

    8. 10. 2011 12:49

    moje postrehy: nepouzivejte normalni spenat (i kdyz Bonduelle)...ty zampiony mi tam prisly tak nejak navic....a cely to bylo takovy zeleny :D jinak chutove uchazejici :) :-!

  • Jana
    Jana |

    6. 2. 2011 17:28

    Parádní recept! <3 Akorát jsem smetanu, kterou jsem v ledničce neměla, a jíšku nahradila trochou nivy a jedním trojúhelníčkem taveného sýru. Vizuální efekt stejný, chuťově jiné :-D

  • Eva K.
    Eva K. |

    24. 9. 2010 18:20

    Výborné, olizovala jsem se ještě půl hodiny po jídle :D Moc děkuji za skvělý recept, budu dělat velmi často :D :D :D

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    24. 9. 2007 07:21

    Další recept na můj cholesterol, smetanu používám rostlinnou, tu od Ramy, a nebo dám jen trochu nízkotučného mléka.