Linecké koláčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo
    • 80
      g cukr
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 30
      g rybízová marmeláda na slepení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosijeme mouku, do které uděláme důlek. Do něho dáme změklé máslo, žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a vypracujeme těsto. Rozválíme je na 1/2 cm silný plát. Pomocí tvořítka vykrajujeme kolečka (v polovině koleček i středy). V mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Vychladlé slepíme marmeládou.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    6. 12. 2015 12:30

    Jaká je trvanlivost prosím ???

  • Marie
    Marie |

    13. 12. 2014 18:40

    Já ji koupila s mamkou v kiku za 25 Kč

  • Lucka
    Lucka |

    10. 12. 2013 19:12

    Já tu zdobičku koupila za 30kč u Vietnamcu :-)

  • ClaireCookie
    ClaireCookie |

    11. 12. 2011 17:05

    Sice tu zdobičku nemám ale v obchodech kde jsou domácí potřeby jsem to viděla .. Stojí to kolem 140 korun ... A je to taková rychlejší zdobička .. Dostanete k tomu různé nástavce ale dá si koupit i bez nich .. Myslím že s těmi nástavci je to skoro za 200 ,- .. ClaireCookie

  • Bella
    Bella |

    21. 12. 2010 15:44

    Dobrý den, vypadá to velice lákavě. Jen jsem se chtěla zeptat, copak to používáte za zdobičku? Děkuji za odpověď. Bella

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 12. 2010 21:11

    Určitě je dělám slabší.Půl centimetru je docela vysoké kolečko,ale jinak dobré cukroví.Používám citronové aroma :-)nebo kůru:-).

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 12. 2010 21:08

    ...záleží na troubě ;-) .Pečeme zvolna,v předehřáté troubě,dorůžova ;-) :-)

  • Nicol
    Nicol |

    26. 2. 2008 18:52

    Chtěla jsem překvapit manžílka. A povedlo se. Rodina je zbodla dříve, než se k nim dopracoval. Jsou výborné...

  • Anonym
    Anonym |

    15. 12. 2006 16:20

    chtela bych mit dotaz - jak dlouho se to cca peče?diky

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    19. 12. 2005 22:47

    Odležení těsta je důležité, ale pokud není při zpracování chladné, tak se s ním pracuje vždycky špatně. Zkuste těsto rozválet mezi foliemi (igelitové sáčky) a před vykrajováním dát do chladna (já to dávám na podložce ven, když mrzne nebo na chvilku do mrazáku). Pak se těsto vykrajuje bez problémů. Používám tento postup u všech těst, kde je hodně tuku.

  • Marti Vetcha
    Marti Vetcha |

    19. 12. 2005 19:08

    Koláčky jsou chuťově moc dobré, jenom nevím jestli se to těsto po zpracování nemělo nechat odležet, protože se s tím docela špatně pracovalo, hodně se trhalo. Nakonec jsem to zvládla. Možná je to i surovinami tady v USA. Chci je použít na plněné kokosky, tak uvidíme jak to dopadne. Jsou ale opravdu výborné.