Kynutý knedlík z mikrovlnky

moje hodnocení:

2,5

hodnotilo: 2
30 minut
3
porce
neuvedeno
autor: Janos

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks rohlík
    • 0,5
      kostka droždí
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažného mléka přidám droždí, sůl, cukr a dobře promíchám. Vzniklý kvásek smíchám s moukou, přidám vejce a olej. Nakonec do těsta lehce zapracuji nadrobno nakrájené rohlíky a dám do tepla vykynout. Mísa s těstem se dá ohřát třeba ve dřezu s teplou vodou.
2
Těstem pak naplním formu a dám na 8 min. na 800 W. Po uplynutí času mikrovlnku hned neotvírám. Nechám několik minut odpočinout – dojít.
3
Přeji dobrou chuť.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    5. 10. 2014 09:16

    Podobný knedlík dělám už od doby, kdy se tady začalo prodávat nádobí "Tupperware". Všechny ingredience zamíchám v míse, nedělám zvlášť kvásek. Nakrájené rohlíky přidávám do těsta osmažené na másle ještě teplé, dají knedlíku výbornou chuť. Nádobu přikrývám víkem a dávám kynout do dřezu s teplou vodou.Těsto musí být řídké. Vykyne během deseti minut. Dobu vlnění nařídíte podle výkonu MT. Je to skutečně výborná rychlovka . ;-) A není zanedbatelné, kolik se ušetří vody / v celém světě je jí nedostatek /