Babiččiny "Francky"

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 34
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory syrové
    • 300
      g salám nejlépe polský točený
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do pekáčku nalijeme olej (asi 2-3 mm) přidáme brambory, salám nakrájený na kostičky, sůl, pepř, majoránku - musí být na bramborách dost vidět a prolisovaný česnek - toho prý není nikdy dost, takže asi celou palici, promícháme. Brambory musí být olejem obalené, pokud ne, ještě trochu přilijeme. Dáme péct do trouby na 220 °C asi půl hodiny, občas promícháme, když začnou brambory červenat, přimícháme natrvdo uvařená, na kostičky nakrájená vejce a dopečeme dorůžova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bajanaba
    bajanaba |

    9. 5. 2013 16:23

    dobrota, přidala jsem hrášek

  • Anna
    Anna |

    2. 3. 2011 14:56

    PRO ANONYM: sul,olej,salam,ktery ani nevite co obsahuje...tenhle nazor je pekne stupidni, protoze kdyby mel clovek resit, co obsahuje vsechno co ji, nebo vsechno co si koupi k jidlu..tak by asi nejedl vubec nic ;-) clovek je vsezravec a co se tyce zdravi ty chytromluvnej, tak jsou veci, ktery delas v beznym zivote, ktery jsou daleko nezdravejsi jak sníst tvuj fujtajbl a jestli tim krmime deti?Ano krmime, protoze dite potrebuje nejdriv bilkoviny, sacharidy a tuky a az potom zeli, repu a travu

  • Kute.Noki
    Kute.Noki |

    16. 2. 2011 14:42

    Zrovna jsem je dodělala a musím říct, že ta vůně co se šířila po celém bytě, cítila i sousedka na chodbě. Prostě moooc dobrý pro ty co mají rádi brambory a chuť po uzenině a česneku. Udělala jsem k tomu okurkový salát a bylo to luxusní. Super recept.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    4. 1. 2011 12:40

    Je to jednoduché, dobré, přidávám i trochu smetany

  • Aninka
    Aninka |

    12. 11. 2010 18:54

    jen ten čenek by mi tam vadil v takovém množství. :-))

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 10. 2010 18:15

    ...ale máme to jako hlavní jídlo,ne jako přílohu :-\

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 10. 2010 16:09

    :-)...znám pod jiným názvem,fakt výborné.Předevčírem je dělal mladej ve škole a strčil do kapsy i holky s bramborákama :-))

  • horakjt
    horakjt |

    22. 10. 2010 14:32

    vyborne, rychle... za 1

  • Jana Plicová
    Jana Plicová |

    24. 3. 2010 13:41

    Velmi dobré jídlo. Jednoduché. S majoránkou jsem nešetřila a moc jsme si pochutnali. Je to zase něco jiného, než obvyklé francouzské brambory.

  • drahomira smejkalova
    drahomira smejkalova |

    7. 2. 2009 16:20

    Dnes jsem Francky varila a bylo to vyborne.

  • Radana Altmanová
    Radana Altmanová |

    14. 1. 2009 13:31

    Bylo to moc mňam a rychlé, doporučuji:o)

  • Bea Justová
    Bea Justová |

    10. 10. 2008 09:45

    Včera sem je zkoušela a byla to dobrůtka, jen mi asi ujela ruka s olejem:-(

  • martina rácová
    martina rácová |

    4. 2. 2008 20:48

    jsou výborné a hlavně rychlé

  • martin
    martin |

    19. 1. 2008 17:46

    Urcite si to jeste vychutnam, dik za recept

  • Vlaďka Lišková
    Vlaďka Lišková |

    18. 1. 2008 10:05

    Francky jsem udělal včera a byly skutečně výborné, jen polský salám jsem zaměnila za méně tučný.Výborné, rychlé.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 8. 2007 15:50

    Sul,olej,salam ktery nevite ani co obsahuje,fujtajbl ......To nikdo nemysli na svoje zdravi?Doufam,ze s tim nekrmite deti xxx

  • Klára Klára
    Klára Klára |

    24. 7. 2007 20:00

    Tento recept jsem zkoušela včera a byl velmi velmi výborný

  • Jana Melecká
    Jana Melecká |

    10. 3. 2007 13:17

    Za nápad dávám 1. Přidala jsem porrek, papriku a před dokončením strouhaný sýr.

  • Alena Budínová
    Alena Budínová |

    26. 1. 2007 15:20

    Je to velice dobré a rychlé jídlo.

  • jana
    jana |

    26. 1. 2007 09:59

    Opravdu moc dobré. Nejvíc mi tam chutnala ta uvařená vejce a majoránka. Mňam.

  • Já ja
    Já ja |

    12. 12. 2006 13:44

    Bylo to moc dobré, peklo se to asi hoďku, po půlhodině (až se mi zdály brambory skoro hotové) jsem tam dal asi 100g uheráku a 200g uzeného, pak za 10 minut nakrájenou cibuli a za dalsích 10 minut 5 nakrájených vajec. Možná by se tam hodily oříšky. :)

  • Erazim Kozel
    Erazim Kozel |

    6. 11. 2006 12:35

    Šlo to :-)

  • Silvie z Londýna
    Silvie z Londýna |

    16. 8. 2006 21:41

    Je to velmi chutné, děkujeme. Příště bych tam přidala ještě cibulku a dala bych méně toho česneku, je to až moc ta jedna palice, ale záleží dle chuti.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 5. 2006 19:09

    Také nám velmi chutnaly. dávám 1!

  • Sísa
    Sísa |

    28. 4. 2006 07:12

    Včera jsem zkoušela, bylo to výborné. Všem moc chutnalo.

  • Jarka z Bratislavy
    Jarka z Bratislavy |

    3. 10. 2005 18:23

    Protože brambory zadržují vodu, odporučuji nesolit je na začátku pečení, budou křupavější. Posolíme je upečené.Jinak tohle dosti levné jídlo je pochoutka.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    3. 10. 2005 07:04

    Rýchle, úžasne jednoduché a chuťovo perfektné. Chutilo nám viac ako francúzske zemiaky.

  • Eva V.
    Eva V. |

    1. 10. 2005 16:00

    Dobre,vcera jsem to delala k veceri.Priste pridam zampiony a mozna strouhany syr.Doporucuji tuhle rychlou,levnou mnamku.