Babiččiny halušky

Střední
Na halušky:
Brambory  
Polohrubá mouka  
Vejce 1 ks
Sůl  
Na zelí:
Hlávkové zelí  
Kmín  
Olej  
Uzené maso 1/2 kg
Babiččiny halušky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší těsto. Těsto dáme do sítka na halušky a propasírujeme do vařící vody (nebo těsto dáme na prkénko a do vařící vody oddělujeme nožem přibližně stejné kousky). Když halušky vyplavou na povrch, vařime jen pár minut.
Hlávkové zelí nakrájíme, dáme do pekáče, pokmínujeme a trochu pokapeme olejem a dáme do trouby asi na 180 °C. Zelí je měkké, když dostává nahnědlou barvu. Pak na zelí dáme nakrájené uzené na kostičky a prohřejeme.
V míse nakonec smícháme dohromady zelí s uzeným a haluškami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1
4.85 14 5 1
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Babiččiny halušky

Komentáře

  1. já   21.11.2016 | 9:34 | reagovat |

    dělá se to z uvařených brambor nebo ze syrových ?

    1. recepty73   29.11.2016 | 13:26 | reagovat |

      ...ze syrových ;-) ...já tentokrát nedával uzené a použil je jako přílohu k bůčkové roládě

  2. R obin   23.06.2016 | 12:44 | reagovat |

    ...dělal jsem dnes a uzasne...nelepí se, opravdu jak od babičky...

  3. zdeněk   13.05.2016 | 13:23 | reagovat |

    Slanina s cibulkou a potom do toho zelí a je to našup

  4. Reny2   10.04.2016 | 17:16 | reagovat |

    Tak abych uvedla vse na pravou miru.....halusky zasadne vez vajicka....na osobu jeden stredne velky brambor.....mnozstvi mouky se neda uvest uz z toho duvodu,protoze kazdy brambor je jiny,ma vice ci mene tekutiny v sobe a mnozstvi skrobu taktez....takze na kasi nastrouhane brambory se dostatecne osoli a prisypava se tolik mouky,kolik je potreba.....rozdil je taky v tom,zda halusky protlacujeme pres sito,nebo "hazeme" z prkenka.....do sita ma byt testo o neco ridsi,na prkenko tuzsi,aby nestekalo.....Moje babicka za svuj zivot nahazela tuny halusek a vzdy byly uzasne.....at uz s tvarohem,brynzou nebo zelim......slaninka se dava uzena.....zadna anglicka....a pokud je delate,lepsi je delat jen mensi mnozstvi a po chvili je vylovit cednikem a trochu pokapat rozpustenym sadlem,aby se neslepily.....a pokracovat dalsi davkou.....jinak se vam rozvari....

  5. Lucie   20.08.2015 | 12:10 | reagovat |

    Já jsem je teď doděla jsou výborné, těsto drží jak má.:) Tento recept můžu jen doporučit :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web