Babiččiny halušky

Střední
Na halušky:
Brambory  
Polohrubá mouka  
Vejce 1 ks
Sůl  
Na zelí:
Hlávkové zelí  
Kmín  
Olej  
Uzené maso 1/2 kg
Babiččiny halušky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší těsto. Těsto dáme do sítka na halušky a propasírujeme do vařící vody (nebo těsto dáme na prkénko a do vařící vody oddělujeme nožem přibližně stejné kousky). Když halušky vyplavou na povrch, vařime jen pár minut.
Hlávkové zelí nakrájíme, dáme do pekáče, pokmínujeme a trochu pokapeme olejem a dáme do trouby asi na 180 °C. Zelí je měkké, když dostává nahnědlou barvu. Pak na zelí dáme nakrájené uzené na kostičky a prohřejeme.
V míse nakonec smícháme dohromady zelí s uzeným a haluškami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
2+
4.22 18 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 18x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Babiččiny halušky

Komentáře

  1. já   21.11.2016 | 9:34 | reagovat | závadný

    dělá se to z uvařených brambor nebo ze syrových ?

    1. recepty73   29.11.2016 | 13:26 | reagovat | závadný

      ...ze syrových ;-) ...já tentokrát nedával uzené a použil je jako přílohu k bůčkové roládě

  2. R obin   23.06.2016 | 12:44 | reagovat | závadný

    ...dělal jsem dnes a uzasne...nelepí se, opravdu jak od babičky...

  3. zdeněk   13.05.2016 | 13:23 | reagovat | závadný

    Slanina s cibulkou a potom do toho zelí a je to našup

  4. Reny2   10.04.2016 | 17:16 | reagovat | závadný

    Tak abych uvedla vse na pravou miru.....halusky zasadne vez vajicka....na osobu jeden stredne velky brambor.....mnozstvi mouky se neda uvest uz z toho duvodu,protoze kazdy brambor je jiny,ma vice ci mene tekutiny v sobe a mnozstvi skrobu taktez....takze na kasi nastrouhane brambory se dostatecne osoli a prisypava se tolik mouky,kolik je potreba.....rozdil je taky v tom,zda halusky protlacujeme pres sito,nebo "hazeme" z prkenka.....do sita ma byt testo o neco ridsi,na prkenko tuzsi,aby nestekalo.....Moje babicka za svuj zivot nahazela tuny halusek a vzdy byly uzasne.....at uz s tvarohem,brynzou nebo zelim......slaninka se dava uzena.....zadna anglicka....a pokud je delate,lepsi je delat jen mensi mnozstvi a po chvili je vylovit cednikem a trochu pokapat rozpustenym sadlem,aby se neslepily.....a pokracovat dalsi davkou.....jinak se vam rozvari....

  5. Lucie   20.08.2015 | 12:10 | reagovat | závadný

    Já jsem je teď doděla jsou výborné, těsto drží jak má.:) Tento recept můžu jen doporučit :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web