Autor:

Halušky podle Martinky

Střední
Halušky
Brambory  
Sůl  
Vejce
1-2
2 ks
Polohrubá mouka  
Směs
Kysané zelí  
Uzené maso  
Zakysaná smetana  
Sádlo
či olej
 
Cibule
1 velká nebo 2 malé
 
Halušky podle Martinky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící tvarujeme nočky a vaříme ve vroucí osolené vodě 5-10 minut. Pokud se rozvařují, přidáme mouku.
Směs připravíme následovně: na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a povařené zcezené kyselé zelí. Lehce osolíme. Na talíř dáme halušky, na ně směs a nakonec zakysanou smetanu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Jednohubky z kozího sýra a oříšků Tip na víkend: Oříškové variace Články z

Komentáře k receptu: Halušky podle Martinky

Komentáře

  1. Simča S.   01.01.2012 | 23:24 | reagovat |

    Zvláštní zařazení - do chuťovek

    1. Vlasta Novák   02.01.2012 | 10:24 | reagovat |

      Opraveno, díky

  2. Tereza J.   04.07.2008 | 6:17 | reagovat |

    Mirka, halušky sa u nás robia celé generácie a ešte nikomu od nich nebolo zle, leda tak od prejedenia :))) Halušky sú malé, v horúcej vode sa múka tepelne spracuváva a vyplávu na povrch práve preto, že sú hotové.

  3. Mirka P.   03.07.2008 | 10:58 | reagovat |

    A nebojíte se, Terezko, že mouka ještě nebude dostatečně provařená? Je potom špatně stravitelná, nadýmá a pálí po ní žáha.

  4. Tereza J.   03.07.2008 | 6:22 | reagovat |

    Aby som dovysvetlila : ja pod pojmom variť rozumiem var, teda vrenie vody, nie stav, keď voda ešte nevrie. A halušky sa skutočne vyberajú vtedy, keď vyplávu na hladinu, čo je obyčajne vtedy, keď voda opäť začne vrieť ( okolo toho času ). Rozvariť sa síce nemusia, to je pravda, ale tá chuť...

  5. Jana Remková   02.07.2008 | 22:12 | reagovat |

    Jo a ještě,dávám za jedna samozřejmě,ikdyž nevím,komu

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web