Autor:

Halušky podle Martinky

Střední
Halušky
Brambory  
Sůl  
Vejce
1-2
2 ks
Polohrubá mouka  
Směs
Kysané zelí  
Uzené maso  
Zakysaná smetana  
Sádlo
či olej
 
Cibule
1 velká nebo 2 malé
 
Halušky podle Martinky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící tvarujeme nočky a vaříme ve vroucí osolené vodě 5-10 minut. Pokud se rozvařují, přidáme mouku.
Směs připravíme následovně: na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a povařené zcezené kyselé zelí. Lehce osolíme. Na talíř dáme halušky, na ně směs a nakonec zakysanou smetanu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Sezona jarních dobrot Sezóna jarních dobrot: Využijte čerstvou zeleninu, bylinky a mladé maso Články z

Komentáře k receptu: Halušky podle Martinky

Komentáře

  1. Simča S.   01.01.2012 | 23:24 | reagovat | závadný

    Zvláštní zařazení - do chuťovek

    1. Vlasta Novák   02.01.2012 | 10:24 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky

  2. Tereza J.   04.07.2008 | 6:17 | reagovat | závadný

    Mirka, halušky sa u nás robia celé generácie a ešte nikomu od nich nebolo zle, leda tak od prejedenia :))) Halušky sú malé, v horúcej vode sa múka tepelne spracuváva a vyplávu na povrch práve preto, že sú hotové.

  3. Mirka P.   03.07.2008 | 10:58 | reagovat | závadný

    A nebojíte se, Terezko, že mouka ještě nebude dostatečně provařená? Je potom špatně stravitelná, nadýmá a pálí po ní žáha.

  4. Tereza J.   03.07.2008 | 6:22 | reagovat | závadný

    Aby som dovysvetlila : ja pod pojmom variť rozumiem var, teda vrenie vody, nie stav, keď voda ešte nevrie. A halušky sa skutočne vyberajú vtedy, keď vyplávu na hladinu, čo je obyčajne vtedy, keď voda opäť začne vrieť ( okolo toho času ). Rozvariť sa síce nemusia, to je pravda, ale tá chuť...

  5. Jana Remková   02.07.2008 | 22:12 | reagovat | závadný

    Jo a ještě,dávám za jedna samozřejmě,ikdyž nevím,komu

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web