Hlávkové zelí na pivu

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hlávkové zelí nakrájené, cca
    • 250
      g vepřová plec krkovice nebo kýta, cca
    • 150
      g uzené maso cca
    • 100
      g cibule cca
    • 2
      lžíce grilovací koření nebo sladká paprika, česnek, sůl
    • 5
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce olej
    • 500
      ml pivo 10°

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí pokrájíme a dáme do větší mísy. Přidáme pokrájené vepřové i uzené maso, cibuli, koření, sojovou omáčku, protlak a hořčici. Vše v míse smícháme a nasypeme do olejem vymazaného pekáče, celé zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme cca 1 -1,5 hodiny.
2
Během pečení jednou promícháme. Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.
3
Doba pečení záleží na druhu zelí (rané, letní, polopozdní, pozdní...).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka Plačková
    Radka Plačková |

    29. 3. 2017 12:03

    Děkuju, bylo to hooooodně dobrý :-)

  • Skarpa
    Skarpa |

    20. 3. 2017 11:31

    Okořenil jsem si to dle sebe, přidal trošku chilli a moooc dobrý

  • Marketa
    Marketa |

    6. 4. 2016 13:02

    Nic pro deti, ty si daly krupicovou kasi, ale my si teda posmakli maximalne!!!!!

  • Mr.michaler
    Mr.michaler |

    9. 4. 2015 15:41

    to fajné ;-)

  • Monika
    Monika |

    2. 10. 2014 19:34

    Vynikající! Měli jsme s bramborami a potom i s kynutým knedlíkem. Byla to bašta ;-)

  • Hedvikova
    Hedvikova |

    3. 9. 2014 20:26

    o melo tedy uspech

  • Radka
    Radka |

    17. 1. 2014 15:39

    Zvolila jsem brknedlíky místo chleba. Zelí bylo výborné.