Autor:

Bramborové krokety

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Brambory 800 g
Žloutek 2 ks
Máslo 2 lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Sůl 1 špetka
Rostlinný olej  
Vejce 2 ks
Strouhanka 1/2 šálek
Bramborové krokety

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory omyjeme, uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout. Potom přidáme rozehřáté máslo, žloutky, strouhanku, koření a směs dobře promícháme.

Z bramborového těsta formujeme krokety (válečky) asi 2 cm silné a 7 cm dlouhé, obalujeme je v ušlehaných vejcích, prosáté strouhance a ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku je asi 10 minut smažíme dozlatova. Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
2-
3.61 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 23x)
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Bramborové krokety

Komentáře

  1. tereza   08.04.2015 | 10:19 | reagovat | závadný

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli se toho 1/2 šálku strouhanky přidává do těsta? Děkuji

    1. kocour66   07.12.2015 | 14:30 | reagovat | závadný

      To je na obalení ! ;-)

  2. ZOEN   20.09.2014 | 16:13 | reagovat | závadný

    Moc dobré a klidně by se daly jíst i samotné.

  3. Simča S.   23.07.2014 | 22:15 | reagovat | závadný

    Asi nejoblíbenější příloha našich dětí.

  4. Jitka Petrásková   24.09.2008 | 21:05 | reagovat | závadný

    Krokety taky dělám, jenom do těsta přidávám na troše oleje osmaženou cibulku. Se zeleninovým salátem může být i samostatné jídlo, nebo je dělám k hrachové polévce - to už je ale na samostatný chod.

  5. Simča Sládková   21.08.2008 | 21:37 | reagovat | závadný

    Jaja - nevím, v čem jsi dělala chybu, já dělám trošinku jiný recept - uvedený zde jako Bramborové krokety II. a tam je i moje fotka - tvaruji kuličky, které při obalování ve strouhance vidličkou zmáčknu na takové placičky - asi 1,5 cm vysoké, aby se to dobře prosmažilo..... Nemám friťák, smažím na pánvi, tak se mi to tak lépe dělá.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný? Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný?
Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web