Autor:

Bramborové krokety

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Brambory 800 g
Žloutek 2 ks
Máslo 2 lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Sůl 1 špetka
Rostlinný olej  
Vejce 2 ks
Strouhanka 1/2 šálek
Bramborové krokety

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory omyjeme, uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout. Potom přidáme rozehřáté máslo, žloutky, strouhanku, koření a směs dobře promícháme.

Z bramborového těsta formujeme krokety (válečky) asi 2 cm silné a 7 cm dlouhé, obalujeme je v ušlehaných vejcích, prosáté strouhance a ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku je asi 10 minut smažíme dozlatova. Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2
4 10 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Bramborové krokety

Komentáře

  1. tereza   08.04.2015 | 10:19 | reagovat |

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli se toho 1/2 šálku strouhanky přidává do těsta? Děkuji

    1. kocour66   07.12.2015 | 14:30 | reagovat |

      To je na obalení ! ;-)

  2. ZOEN   20.09.2014 | 16:13 | reagovat |

    Moc dobré a klidně by se daly jíst i samotné.

  3. Simča S.   23.07.2014 | 22:15 | reagovat |

    Asi nejoblíbenější příloha našich dětí.

  4. Jitka Petrásková   24.09.2008 | 21:05 | reagovat |

    Krokety taky dělám, jenom do těsta přidávám na troše oleje osmaženou cibulku. Se zeleninovým salátem může být i samostatné jídlo, nebo je dělám k hrachové polévce - to už je ale na samostatný chod.

  5. Simča Sládková   21.08.2008 | 21:37 | reagovat |

    Jaja - nevím, v čem jsi dělala chybu, já dělám trošinku jiný recept - uvedený zde jako Bramborové krokety II. a tam je i moje fotka - tvaruji kuličky, které při obalování ve strouhance vidličkou zmáčknu na takové placičky - asi 1,5 cm vysoké, aby se to dobře prosmažilo..... Nemám friťák, smažím na pánvi, tak se mi to tak lépe dělá.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web