Bramborové kynuté koule (1922)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Koule
    • 500
      g vařené brambory strouhané
    • 500
      g hladká mouka
    • 20
      g droždí
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      ks citronová šťáva
    • mléko dle potřeby
  • Pomerančový cukr
    • cukr krupice
    • pomerančová kůra jemně nastrouhaná - jen oranžová část

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech surovin vypracujeme s pomocí mléka tuhé těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. Pak tvarujeme kuličky, dáme na 20 minut kynout a pak smažíme na oleji. Horké obalujeme v pomerančovém cukru a podáváme s vinnou pěnou - šodó.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • aja
    aja |

    24. 1. 2011 15:24

    Zdravé asi moc ne,když je to smažené

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 17:03

    1*,dají se dělat různé tvary např.pletýnky,uzle...

  • Reny
    Reny |

    2. 10. 2005 19:11

    Hmmm,to zni dost zajimave.Snazim se ted varit zdrave a hlavne levne a toto zni dost lakave i bez te vinne peny.Staci uplne troska masla.....nebo omacka z ovoce,treba maliny,jahody,boruvky,ap.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 8. 2005 15:19

    No to je bomba:-))

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    15. 8. 2005 14:39

    Znám něco podobného a je to taky hodně starý recept. Jmenuje se to kulíškovo procesí. Do těsta se dávají akorát den předem uvařené brambory, sůl a zahustí se to hl. moukou. Tvoří se kuličky, které se dají na plech s rozpáleným máslem a v troubě se za obracení upečou. Sesypou se do mísy a přikryjou aby změkly. Polijí se máslem a pocukrují.