Bramborové koblížky se salámem

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 12
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček bramborové těsto směs na knedlíky
    • 3,5
      dl voda
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g salám junior dietní, ne suchý
    • 50
      g tvrdý sýr eidam
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom těsto krátce vypracujeme, vytvoříme váleček, nakrájíme jej na stejnoměrná kolečka, která trochu roztlačíme na pomoučeném podkladu. Naplníme je oloupaným, pokrájeným salámem promíchaným se strouhaným nebo krájeným sýrem, dobře je zabalíme a trochu roztlačíme. Usmažíme je po obou stranách na rozehřátém tuku a hned podáváme s dušeným zelím jako přílohou.
Zařazení: Přílohy Brambory
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK |

    18. 3. 2012 10:47

    Výborné. Salámem a sýrem doporučuji nešetřit, na dávku je potřeba více, než je psáno v ingrediencích. I když jsem měla salámu aspoň 250g a sýra více než 100g, stejně mi ještě těsto zbylo. Tak jsem ho naplnila strouhaným jablíčkem smíchaným se skořicí a s rozinkami a i na sladko jsou koblížky moc dobré. Ke slané verzi jsme měli salát z čínského zelí s rajčaty a paprikou. Přidávám si k oblíbeným receptům a dávám za 1.

  • jmuell1
    jmuell1 |

    8. 3. 2012 06:36

    Rychlá a jednoduchá večeře. A vůbec to není špatné. Někdy se mi prostě nechce vymýšlet se s večeří a stát u sporáku jak dlouho. ;-)

  • Marti Vetcha
    Marti Vetcha |

    1. 8. 2009 00:17

    Musim se pridat, je to moc dobre. Myslim, ze by se to dalo plnit i jinymi naplnemi. Take misto obyc mouky jsem pridala celozrnou a mela jsem tam jenom jedno vajicko, vice nebylo. I tak to bylo mnam. Meli jsme to s kecupem a salatem. Hodnotim 1

  • Jana Poulová
    Jana Poulová |

    28. 2. 2009 13:32

    Tento recept je výborný..moc chutnal celé rodině a to jsem ho dělala už několikrát. Nestihla jsem k tomu dělat ani zalý a mizelo mito pod rukama.....dá se to jíst i studené. Opravdu výborné. Jsem moc ráda že jsem na tento recept narazila