Autor:

Králík jako od babičky

Snadné
Ingredience
Králík
(Rozporcovaný)
1 ks
Česnek 6 stroužek
Hořčice plnotučná 7 lžíce
Hera 200 g
Tymián  
Zázvor  
Majoránka  
Sůl  
Pepř mletý  
Králík jako od babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Naporcovaného králíka osolíme, opepříme. V misce smícháme prolisovaný česnek s hořčicí. Touto směsí porce králíka potřeme ze všech stran a jemně posypeme tymiánem, zázvorem a majoránkou. V kastrůlku rozpustíme heru a naporcovaného, ochuceného králíka zalijeme rozpuštěnou herou v pekáči. Necháme uležet v chladnu minimálně 10 hodin. Předehřejeme troubu na 200 °C, králíka podlijeme vývarem (z masoxu) nebo vodou a pečeme v přiklopeném pekáčku. Pečeme, obracíme a podléváme, až je králík měkký. Ke konci pečení sundáme horní pekáček a uděláme kůrčičku. Ideální přílohou jsou bramborové knedlíky a červené zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1
4.86 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 23x)
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Králík jako od babičky

Komentáře

  1. KateřinaSchovank   29.10.2014 | 13:08 | reagovat | závadný

    Králíka jsem dělala poprvé, bála jsem se ho, protože moje babička ho dělala vždycky strašně vysušeného a vlastně jsem králíka radši ani nejedla. Našla jsem tento recept a riskla to - absolutní delikatesa <3 , oblizoval se i pětiletý vybíravý synek 8-) Dělala jsem jen stehna, pro jistotu prošpikovala trochu slaninkou, podlila pivem a přelila rozpuštěnou Ramou (klasický máslo jsem bohužel v lednici nenašla) :-[ :-[ Jako přílohu jsem zvolila chlupaté knedlíčky a červené zelíííí... mňamka, děkuju, přidává do kuchařky a dávám jedničku s hvězdičkou :-)

  2. TheKacabi   23.08.2014 | 18:43 | reagovat | závadný

    tak týden jsem to měla otevřený v záložce a čekali jsme na víkend, abych to uvařila. pak to mamka okomentovala slovy: nejlepší jídlo, který jsi kdy uvařila... už se můžeš vdávat... ... táta si přidal, brácha netrpělivě čekal na druhou várku knedlíků...
    Jinak místo Hery jsem dala máslo a podlila jsem to troškou vývaru z hlavy a vnitřností...

  3. allena89   18.08.2014 | 14:44 | reagovat | závadný

    Naprosto výborný! Vynechala jsem zázvor a pod maso přidala 2 mrkve a 2 petržele. Perfektní s bramborovým knedlíkem.

  4. pipča   25.11.2013 | 12:36 | reagovat | závadný

    chutnal nám hodně, příště bych ale králíka zalila máslem :-)

  5. Petr   12.10.2013 | 16:15 | reagovat | závadný

    Zdravim vsechny :-) tento recept jsem zkousel poprve a musim rict, ze kdo ho vymyslel musel byt pan kuchar nebo pani kucharka :-[ ;-) ale jeste jsem si ho dovolil prilepsit prospikovanim. Manzelka kralika neji tak jsem k nemu pridal dve kureci stehna. Prave jsme dojedli a hned pisu dokud mam tu vynikajici chut jeste na jazyku O:-) famozni chut.....Dekuji ;-)

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web