Králík na celeru

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík kuchyňsky upravený
    • 1,5
      kg celer (1-2 kg)
    • máslo nebo olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka rozporcujte a vložte do pekáče (nebo větší pánve).
2
Polovinu množství celeru nahrubo nastrouhejte a druhou půlku nakrájejte na kostičky.
3
Smíchejte dohromady a směsí zasypte králičí maso v pekáči. Lehce osolte, přidejte dvě lžíce másla nebo zakápněte olejem.
4
Zakryté pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu a půl. Pak odkryjte a nechte ještě asi 20 minut zapéct, aby maso dostalo lákavou zlatavou barvu.
5
Králičí maso nasaje šťávu z celeru a má krásnou, kořeněnou chuť.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.