Autor:

Kachna bez práce

Snadné
Ingredience
Kachní maso
celé kachna
1 ks
Sůl 1 lžička
Kmín 1 lžička
Kachna bez práce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Musí bý buď kovový nebo skleněný a mít víko. Pekáč uzavřeme a vložíme do normální trouby (ne horkovzdušné!) Teplotu nařídíme na 120 °C (ano, stodvacet) a pečeme 5 (pět) hodin aniž podléváme, nebo otevíráme troubu či pekáč. Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.

Nevěříte? Já jsem byla také skeptická, ale už jsme ji od Vánoc dělali třikrát...(Měli jsme s rodinou celé odpoledne pro sebe venku na sněhu.)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 110 x
1-
4.77 110 5 1
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Kachna bez práce

Komentáře

  1. Boženka   08.11.2015 | 14:22 | reagovat |

    Vážení,tak jsem taky zkusila tuto kachnu "na sucho".Pekla jsem jen půlku,po 2,5 hodinách při 140°C byla krásně měkká a v pekáči plno šťávy.Zvýšila jsem teplotu na 200°C a dopékala ještě půl hodiny,aby bylá křupavá kůrčička.K tomu červené hlávkové zelí a bramborový knedlík.No prostě bašta. :-P :-*

  2. Boženka   08.11.2015 | 12:11 | reagovat |

    Vážení,tak jsem taky poprvé dělala tuto kachnu "na sucho",pekla jsem jen půlku a po 2,5 hodinách při 140°C byla krásně měkká a v pekáči hodně šťávy.Pak jsem zvýšila teplotu na 200°C a půl hodiny dopékala za občasného podlévání,aby byla pěkně křupavá.K tomu červené hlávkové zelí a bramborový knedlík.No prostě bašta. :-P :-*

  3. Monika   09.04.2015 | 14:35 | reagovat |

    vynikající kachna, jinak už jí nedělám.... :-P

  4. selva.f   14.12.2014 | 11:36 | reagovat |

    - spotřeba energie ( za tu dobrotu, netřeba řešit :) )

    - jednoduchost

    - mňam, :)

  5. ANAH   28.11.2014 | 8:09 | reagovat |

    Kachničku jsem dělala, ale jednou se mi stalo, že se připálila. Myslím si, že to bylo tím, že byla celkem malá. Takže pozor! Kachnu každopádně přes dvě kila

1 2 3 4 ... 8 ... 15 ... 22 ... 29 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web