Autor:

Kachna bez práce

Snadné
Ingredience
Kachní maso
celé kachna
1 ks
Sůl 1 lžička
Kmín 1 lžička
Kachna bez práce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Musí bý buď kovový nebo skleněný a mít víko. Pekáč uzavřeme a vložíme do normální trouby (ne horkovzdušné!) Teplotu nařídíme na 120 °C (ano, stodvacet) a pečeme 5 (pět) hodin aniž podléváme, nebo otevíráme troubu či pekáč. Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.

Nevěříte? Já jsem byla také skeptická, ale už jsme ji od Vánoc dělali třikrát...(Měli jsme s rodinou celé odpoledne pro sebe venku na sněhu.)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 111 x
1-
4.77 111 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 111x)
Farfalle s grilovanou paprikou Špagety, penne i farfalle - zamilujte se do těstovin! Články z

Komentáře k receptu: Kachna bez práce

Komentáře

  1. Boženka   08.11.2015 | 14:22 | reagovat | závadný

    Vážení,tak jsem taky zkusila tuto kachnu "na sucho".Pekla jsem jen půlku,po 2,5 hodinách při 140°C byla krásně měkká a v pekáči plno šťávy.Zvýšila jsem teplotu na 200°C a dopékala ještě půl hodiny,aby bylá křupavá kůrčička.K tomu červené hlávkové zelí a bramborový knedlík.No prostě bašta. :-P :-*

  2. Boženka   08.11.2015 | 12:11 | reagovat | závadný

    Vážení,tak jsem taky poprvé dělala tuto kachnu "na sucho",pekla jsem jen půlku a po 2,5 hodinách při 140°C byla krásně měkká a v pekáči hodně šťávy.Pak jsem zvýšila teplotu na 200°C a půl hodiny dopékala za občasného podlévání,aby byla pěkně křupavá.K tomu červené hlávkové zelí a bramborový knedlík.No prostě bašta. :-P :-*

  3. Monika   09.04.2015 | 14:35 | reagovat | závadný

    vynikající kachna, jinak už jí nedělám.... :-P

  4. selva.f   14.12.2014 | 11:36 | reagovat | závadný

    - spotřeba energie ( za tu dobrotu, netřeba řešit :) )

    - jednoduchost

    - mňam, :)

  5. ANAH   28.11.2014 | 8:09 | reagovat | závadný

    Kachničku jsem dělala, ale jednou se mi stalo, že se připálila. Myslím si, že to bylo tím, že byla celkem malá. Takže pozor! Kachnu každopádně přes dvě kila

1 2 3 4 ... 8 ... 15 ... 22 ... 29 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web