Autor:

Kachna na medu

Střední
Ingredience
Kachní maso
menší kachna
1 ks
Sůl 1 lžička
Sojová omáčka
může být i tmavší
2 lžíce
Med
3-4
4 lžíce
Zázvor
mletý
1 lžička
Bílé víno 2 dl
Zelenina
mražená jemná
150 g
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Kachna na medu

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku natřeme směsí umíchanou ze sojové omáčky, medu, zázvoru a poloviny bílého vína. Uložíme na chladné místo a necháme nejméně 2 hodiny odležet (doporučená doba je kolem 5 hodin).

Připravenou kachnu vložíme do pekáče (remosky), zakryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě (remosce) doměkka. Během pečení často natíráme medovou směsí a často obracíme. Upečenou kachnu naporcujeme, vykostíme a pokrájíme na tenké plátky. Z výpeku slijeme téměř všechno sádlo a do šťávy dáme čínskou zeleninu, podlijeme zbylým vínem a udusíme. Nakrájenou kachnu rozložíme na talíře a podáváme s dušenou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Kachna na medu

Komentáře

  1. Anonymous   26.12.2014 | 18:05 | reagovat |

    mne to hodne chutna

  2. cenaso   03.03.2014 | 11:59 | reagovat |

    Dobré, ale tuhé, možná to chtělo péct déle, nebo to bylo těmi křídly.

  3. IVETA   14.05.2012 | 10:02 | reagovat |

    Já ji podle toho receptu dělám a je vynikající

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web