Autor:

Kachna Imperial

12000 kJ 2868 kalorií kJ
95 minut PT0H95M
Obtížné
Porce: 3
Ingredience
Kachna 1 ks
Lanýž 150 g
Humr
větší
1 ks
Koňská roštěnka 100 g
Líbeček 1 hrst
Šafrán
pravý
5 g
Vanilka
pravé lusky
3 ks
Panenský olivový olej
ultra extra virgine
100 ml
Kaviár 0,35 kg
Kachna Imperial

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Dary moře

Toto je pravý kazachstánský královský recept používaný při korunovacích emírů. Tajný postup mi prozradil kolega z Ázerbajdžánu.

1) Připravíme nádivku pro kachnu:

Na rozehřátém oleji (stupeň 6) smažíme 3 minuty vanilkové lusky, než začnou tmavnout a přidáme šafrán, smažíme další 3 minuty. Vložíme Koňskou roštěnku nakrájenou na kusy 1x1x2 cm. Když je maso hnědé, promícháme s kaviárem a nadrobno nakrájeným líbečkem a lanýži a necháme vychladnout.

2) Nadívání kachny:

Nádivkou naplníme vnitřek kachny. Zároveň kachně nařízneme prsní sval a plníme POD něj. Nezapomeňte ani na stehna. Dáme péct do vyhřáté trouby na 120 stupňů po dobu 6 hodin.

3) Humr:

Humra nakrájíme BEZ zbavení krunýře na co nejdelší nudličky a vložíme do fritovacího hrnce na 6 minut, 210 stupňů (původně na pánvi s velkým množstvím oleje), pozor, nutno fritovat v extra panenském olivovém oleji. Následně necháme odkapat na textilním ubrousku.

4) Servírujeme na třetiny nakrájenou kachnu s humrovými hranolky (pro labužníky možno potřít máslem).

Dobrou imperiální chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pečená kachna po savojsku Recept na víkend: Pečená kachna po savojsku Články z

Komentáře k receptu: Kachna Imperial

Komentáře

  1. atj   15.01.2015 | 17:02 | reagovat | závadný

    Coz o to, obtizne to tak asi nebude ale ty suroviny...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web