Kachna Imperial

Hodnocení:

Moje:

95 minut
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachna
    • 150
      g lanýž
    • 1
      ks humr větší
    • 100
      g koňská roštěnka
    • 1
      hrst líbeček
    • 5
      g šafrán pravý
    • 3
      ks vanilka pravé lusky
    • 100
      ml panenský olivový olej ultra extra virgine
    • 0.35
      kg kaviár

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Toto je pravý kazachstánský královský recept používaný při korunovacích emírů. Tajný postup mi prozradil kolega z Ázerbajdžánu.
2
1) Připravíme nádivku pro kachnu:
3
Na rozehřátém oleji (stupeň 6) smažíme 3 minuty vanilkové lusky, než začnou tmavnout a přidáme šafrán, smažíme další 3 minuty. Vložíme Koňskou roštěnku nakrájenou na kusy 1x1x2 cm. Když je maso hnědé, promícháme s kaviárem a nadrobno nakrájeným líbečkem a lanýži a necháme vychladnout.
4
2) Nadívání kachny:
5
Nádivkou naplníme vnitřek kachny. Zároveň kachně nařízneme prsní sval a plníme POD něj. Nezapomeňte ani na stehna. Dáme péct do vyhřáté trouby na 120 stupňů po dobu 6 hodin.
6
3) Humr:
7
Humra nakrájíme BEZ zbavení krunýře na co nejdelší nudličky a vložíme do fritovacího hrnce na 6 minut, 210 stupňů (původně na pánvi s velkým množstvím oleje), pozor, nutno fritovat v extra panenském olivovém oleji. Následně necháme odkapat na textilním ubrousku.
8
4) Servírujeme na třetiny nakrájenou kachnu s humrovými hranolky (pro labužníky možno potřít máslem).
9
Dobrou imperiální chuť!
Zařazení: Maso Drůbeží Dary moře

Komentáře k receptu

  • Vladimír
    Vladimír |

    19. 3. 2016 16:45

    Fritovat na panenském oleji - plus ta směs skoro všeho - to snad musí bejt fejk, tohle by žádný normální kuchař nevařil :-D

  • Jirka
    Jirka |

    22. 6. 2015 22:57

    ty seš debil :-D jsem zvědavý jestli se někdo nachytal

  • atj
    atj |

    15. 1. 2015 17:02

    Coz o to, obtizne to tak asi nebude ale ty suroviny...