Květákové makarony

Hodnocení:

Moje:

30 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      plátek pancetta
    • 1
      ks květák
    • 500
      g makaróny
    • 250
      g sýr čedar
    • 3
      snítka rozmarýn
    • 2
      stroužek česnek
    • 250
      ml créme fraiche
    • 6
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme si troubu na 220 C a naplníme rychlovarnou konvici vodou a dáme vařit.
2
Na velký pekáč (ve kterém pak budeme zapékat těstoviny) narovnáme plátky pancetty a vložíme ho do trouby na horní příčku.
3
Květák omyjeme, zbavíme svrchních listů, odřežeme tvrdý stonek a rozkrojíme na čtvrtiny. Do velkého hrnce vložíme květák středem dolů, přidáme těstoviny, zalijeme vroucí vodou a vaříme na vysokém plameni dle návodu na obalu těstovin.
4
Čedar nastrouháme, opečenou pancettu vyndáme z trouby a nakrájíme na kousíčky.
5
Těstoviny s květákem slijeme do velké mísy s cedníkem, abychom zachytili vodu z těstovin. Z cedníku přesypeme do pekáče, šťouchadlem či vidličkou rozdrobíme květák. Přidáme 400 ml vody z těstovin, 2 prolisované stroužky česneku, většinu nastrouhaného čedaru (necháme si trochu na posypání) a créme fraiche. Promícháme a pokud není směs hezky vláčná, přidáme ještě vodu z těstovin. Dovnitř směsi vložíme snítky rozmarýnu, nahore rovnoměrně posypeme pancettou a zbylým čedarem a dáme zapéct cca 10 min nebo dokud nebudou na povrchu zlatavé.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.