Autor:

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Ingredience
Sůl  
Olivový olej  
Cuketa 2 ks
Lilek  
Česnek 3 stroužek
Olivy  
Ocet  
Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Cukety nakrájíme podélně, lilek na kolečka. Obojí posolíme a necháme „vyplakat“. Poté grilujeme (použila jsem stolní elektrický gril), nebo opečeme na pánvi, ale je možné i na venkovním grilu.
Do olivového oleje přidáme pár kapek balsamico octa a dobře promícháme (nechce se to spojit, ale dá si to říci) pak přidáme prolisovaný česnek a olivy. Do skleněné misky klademe střídavě plátky lilku a cukety a proléváme ochuceným olejem.
Je to příjemná příloha ke grilovaným masům a v lednici dlouho vydrží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Čekankové risotto s ovčím sýrem Tip na víkend: Risotto nebo těstoviny? Články z

Komentáře k receptu: Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Komentáře

  1. ČernáLuna   14.09.2014 | 12:23 | reagovat | závadný

    Vynikající recept, ta marináda je prostě úžasná, je to úplně něco jiného, než klasická grilovaná zelenina. Doporučuji všem milovníkům oliv. Museli jsme dělat přes sezónu opakovaně, jak nám chutnalo.

  2. pippiva   30.09.2011 | 13:40 | reagovat | závadný

    Tohle dela ma tchyne, sice bez oliv, ale zato s cerstvou matou a nema to chybu. ;-)

  3. Zita Matejkova   30.09.2011 | 11:56 | reagovat | závadný

    Moc dobré ;-)

  4. Angelika   02.05.2011 | 19:10 | reagovat | závadný

    Fantastická lahůdka. Tisíceré díky za recept.

  5. Eva Klabzubová   19.04.2009 | 19:40 | reagovat | závadný

    pro mě je tohle vynikající hlavní jídlo. grilovanou cuketu dělám přes léto snad 2x týdně - je to výborné a na zahradě to roste jak plevel, takže i levné. dávám si k tomu různé zeleninové dresinky - já mám nejraději francouzský (taky hellmanns).takhle nakládat mě to ještě nenapadlo. super, to zarovnán půlku kuchyně touhle dobrotou.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web